Rate this post
 • De effecten van fietsen op je mentale gezondheid
  Rate this post

  Gezonde voeding, kwalitatief goede slaap en voldoende beweging zijn de 3 belangrijkste pijlers voor een gezonde leefstijl. Toch zien we dat het bij de meesten, als het gaat om beweging, hier nog weleens het nodige aan schort. Toch zijn de effecten niet alleen lichamelijk te merken, maar ook mentaal is het belangrijk om bijvoorbeeld iedere dag voldoende te bewegen. Nu hoef je echt niet iedere dag een uur te hardlopen, maar is een stevige wandeling van een half uur met je hond bijvoorbeeld al voldoende. Omdat niet iedereen wandelen leuk vindt, is fietsen een goed alternatief. Ook wanneer je een elektrische fiets hebt, draagt dit bij aan je mentale gezondheid. Wat de effecten precies zijn, delen we graag in dit artikel met je.

  Fris op je werk, ook met de elektrische fiets
  Wanneer je binnen een straal van 15 kilometer van je werk woont, is het eigenlijk zonde om iedere dag de auto te nemen. Niet alleen omdat het je een hoop geld scheelt en het van invloed is op het milieu, maar ook omdat je er een stuk minder fit door op je werk komt. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het een stuk prettiger is om iedere ochtend lekker met een frisse wind in je gezicht naar je werk te fietsen en vervolgens aan het einde van de dag alles van je af te laten glijden, zonder dat je je druk hoeft te maken over een stoplicht dat te lang op rood staat, of over een file omdat er iemand niet goed heeft opgelet. Ook wanneer je met de elektrische fiets naar je werk gaat, draagt dit eraan bij dat je je veel fitter voelt. Neem daarom gewoon eens een kijkje bij verschillende modellen elektrische fietsen en maak vrijblijvend een proefrit. Vooral met de kwaliteit van fietsen van tegenwoordig heb je bijna niet het gevoel dat je aan het fietsen bent.

  Fietsen werkt stressverlagend
  We zijn tegenwoordig allemaal druk. Is het niet op ons werk, dan wordt er privé wel aan ons getrokken. Des te belangrijker is het dus ook om af en toe je rust te nemen en te ontspannen. Een goede manier om dit te doen, is door op de fiets naar je werk te gaan. Dit geeft je vaak al snel in het geval van een afstand van 10 kilometer, een uur per dag aan ontspannen en dus ook beweging. Doordat je tijdens het fietsen geniet van hetgeen wat er om je heen gebeurt, in combinatie met de wind die door je gezicht blaast, kun je even alles laten gaan en hoef je nergens aan te denken. Het is daarom dan ook bewezen dat fietsen werkt om je stress te verlagen.

  Nog geen e-bike? Ga dan eens in gesprek met je werkgever
  Loop je al een tijdje met het idee rond om een e-bike aan te schaffen, dan is het goed eens met je werkgever om tafel te gaan. Vaak zijn er allerlei verschillende regelingen, waaronder het fietsplan, dat bij de meesten van ons wel bekend is. Vaak kun je dan met een flink fiscaal voordeel een nieuwe e-bike aanschaffen. Helemaal wanneer je dan ook nog eens op zoek gaat naar verschillende e-bike aanbiedingen op het internet, kun je vaak voor een relatief laag bedrag een nieuwe fiets aanschaffen. Niet alleen draagt dit bij aan het verbeteren van je mentale gesteldheid, maar ook bij de vermindering van de uitstoot van CO2. Het is dus vanuit meerdere perspectieven zeker de moeite waard om eens verder te onderzoeken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply