Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘De littekens zaten mijn zelfvertrouwen in de weg’

  Een paar jaar geleden was Cynthia betrokken bij een heftig auto-ongeluk, iets wat haar niet in de koude kleren ging zitten. ‘Na het ongeluk was ik erg angstig. Het heeft zeker een jaar geduurd voordat ik weer in de auto durfde te stappen. Het moment dat die auto op me af kwam en ik van de weg raakte speelde zich steeds in mijn hoofd af.’

  Zowel vanbinnen als van buiten waren er littekens achtergebleven. Het hielp niet mee dat ik elke keer herinnerd werd aan het ongeval als ik in de spiegel keek. Mijn hoofd was ernstig gewond geraakt, waardoor ik meerdere operaties moest ondergaan. Sindsdien heb ik kale plekken door de blijvende littekens. Dit zat mijn zelfvertrouwen in de weg.

  Ik wilde het hoofdstuk voor eens en altijd afsluiten. Daarom ging ik op zoek naar een goede behandelaar in de buurt. Het was voor mij een grote stap om hulp te zoeken voor mijn kale plekken. De gedachte dat ik mijn hele leven een haarwerk moest dragen, stond me tegen. Ik was bang dat het erg onnatuurlijk zou lijken en dat mensen juist nog meer zouden staren.

  Al snel kwam ik bij Haarinstituut Nederland terecht. Zij hadden een vriendin met borstkanker goed geholpen tijdens haar behandelingstraject. Mijn vriendin was erg te spreken over hun werkwijze: professioneel, maar tegelijkertijd erg persoonlijk. Datzelfde gevoel had ik ook. Je hebt geen moment het gevoel dat je een nummer bent. Je wordt goed begeleid en er heerst een persoonlijke sfeer. Je merkt dat ze echt begaan zijn met je, maar het zijn ook mensen met veel kennis.

  Dat geeft een vertrouwd gevoel, want je weet dat er echt naar je geluisterd wordt. Toen ik vertelde wat mijn zorgen waren, gingen ze speciaal voor mij aan de slag om een haarwerk op maat te maken. Zo zou ik mijn eigen haar behouden en werden alleen de kale plekken bedekt. Dat zie je echt terug in het resultaat. Ik heb dan ook alleen maar lof voor de mensen die bij Haarinstituut Nederland werken. Ze hebben mijn verwachtingen weten te overtreffen. Het verschil met mijn echte haar is nihil!

  Cynthia (52 jaar)

  Over de specialist
  Kamp jij met haarverlies, om welke reden dan ook? Haarinstituut Nederland staat voor je klaar om je het perfect passende haarstuk, haarwerk of pruik te bezorgen. De haarspecialisten hebben altijd aandacht voor jouw wensen en doen er alles aan om dit werkelijkheid te maken, zodat je je weer op en top jezelf kunt voelen.

  Oplossingen bij kale plekken
  Kale plekken op het hoofd door littekens kunnen het gevolg zijn van een operatie, ongeluk of brandwonden. Gelukkig zijn er bij Haarinstituut Nederland verschillende mogelijkheden om deze kale plekken te camoufleren of bedekken.

  Zo kan een haarstuk of haarwerk van echt haar het litteken bedekken. Maar ook een haarwerk op maat dat alleen de kale of aangedane plekken bedekt is mogelijk. Indien nodig kun je zelfs kiezen voor een volledig haarwerk of pruik. Bespreek de mogelijkheden gerust met onze haarspecialist tijdens een vrijblijvend adviesgesprek, om te zien wat wij voor je kunnen betekenen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply