Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige, op eigen kracht, in vertrouwde handen!
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, is de verloskundige degene die jou begeleidt in je zwangerschap, tijdens de bevalling en de eerste tien dagen daarna. Vanaf het moment dat de zwangerschapstest positief is, mag je al contact opnemen voor een eerste echo en aansluitend kennismaking met de verloskundige rond de 7de of 8ste zwangerschapsweek.

  We stellen veel vragen over de gezondheid van beide ouders, grootouders en verdere familie. Er is ook aandacht voor jouw leefstijl. Gedurende de gehele zwangerschap zul je regelmatig een bezoek aan de verloskundige brengen. Wij verwachten van jou als zwangere en je partner een actieve betrokkenheid: jullie stellen je vragen en wij proberen die zo goed mogelijk te beantwoorden, afgestemd op jullie unieke situatie. Daarbij zullen wij proberen te onderzoeken wat belangrijk is voor jullie rondom het ‘life-event’, de bevalling, de geboorte van jullie wondertje!
  Ook in de eerste tien dagen na de bevalling is de verloskundige verantwoordelijk: we praten na over de bevalling, begeleiden de borst- of flesvoeding en bewaken de gezondheid en het welzijn van moeder en kind, zodat jullie aan het eind van het kraambed de verzorging van jullie kindje zelfstandig aankunnen.

  team Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder

  Echografie
  Voor de echografie werkt Walchers Wonder (in Vlissingen inpandig!) samen met een zeer gekwalificeerd echocentrum, het SHL. Alle soorten echo’s kunnen verzorgd worden: de eerste echo rond 7 weken, de 11-wekenecho, de 20-wekenecho en alle echo’s op medische indicatie. Ook zijn alle soorten pretecho’s mogelijk, waaronder de geslachtsbepalende echo vanaf 13 weken.

  Centering Pregnancy
  Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder biedt ook Centering Pregnancy. Wil jij graag op een interactieve manier veel informatie krijgen van een verloskundige? En informatie uitwisselen met je vaste groepsgenoten die in dezelfde periode uitgerekend zijn? Kom dan naar de Centering Pregnancy, daar leren jullie mét en ván elkaar.

  Informatieavonden
  Walchers Wonder houdt maandelijks informatieavonden over de bevalling. Hoe verloopt een bevalling, wat is normaal en wat is abnormaal? Hoe kan ik zelf het proces van bevallen op een positieve manier beïnvloeden? Hoe kan ik aangeven wat wij belangrijk vinden? Wat zijn mijn keuzemogelijkheden ten aanzien van pijnbestrijding?

  Uniek in Zeeland: ‘Spreekuur PLUS’
  Er zijn situaties mogelijk in je zwangerschap die stress of angst kunnen geven of waarover je verdrietig bent. Een voorgaande bevalling kan zó tegengevallen zijn dat je tegen de komende bevalling erg opziet. Of je mist je eigen moeder terwijl je nu zwanger bent, en daarover ben je verdrietig. Of er worden veel te hoge eisen aan je gesteld op je werk. Dat trek jij niet. Datgene wat speelt, kan een schaduw werpen op de beleving van je zwangerschap, veel stress opleveren of jou moe of angstig maken voor de komende bevalling. Tijdens het reguliere spreekuur is er vaak onvoldoende tijd hier eens over te praten. Je bent dan welkom bij een zeer ervaren verloskundige die naar je luistert, kan meedenken of je kan coachen.

  Klein team
  Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder wordt gevormd door een klein team. Het is mogelijk om tijdens de controles zoveel mogelijk dezelfde verloskundige te zien. Je veilig voelen bij de bevalling begint al met het je veilig voelen in de zwangerschap.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply