Rate this post
 • Dit wist je niet; deze zaken worden vergoed door je zorgverzekering
  Rate this post

  Het afsluiten van een verzekering is soms een keuze, maar soms ook een noodzakelijk kwaad. De zorgverzekering is een kwestie van de laatste categorie. Mensen die nooit ziek zijn kiezen voor de basisverzekering. Toch vergoedt deze basisvariant ook al meer dan dat de meeste mensen in de gaten hebben. En af en toe zijn dit voor vele mensen heel verrassende zaken. Zonde om dit niet te weten, en nog vervelender wanneer je vergeet het bonnetje in te leveren en het uit eigen zak betaalt. Daarom hier een aantal zaken waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je basisverzekering ze dekt.

  Een duwtje de goede kant op
  Het klink in veel gevallen meteen heel heftig; een verslaving. Maar niks menselijks is je vreemd. De basisverzekering dekt dan ook de kosten die jij maakt wanneer je behandeld moet worden voor een verslaving. Het maakt in dit geval niet uit of het een klinische of ambulante behandeling is. Wel maakt het verschil of de kliniek erkend is of niet. In dat laatste geval wordt de rekening niet vergoed. Het kan wel zo zijn dat het wettelijk eigen risico aangesproken moet worden, dit is in bijna alle gevallen van de basisverzekering het geval. Zo’n erkende kliniek is bijvoorbeeld https://www.cacnverslavingszorg.nl/.

  Net wat gezonder
  De overheid stimuleert graag een gezonde en fitte levensstijl. Ze zijn ook bereid om hierin te investeren. Daarom is onlangs besloten dat drie consulten bij een diëtiste ook vanuit de basisverzekering worden vergoed. Ook dit is niet gekoppeld aan iemand die zwaar obese is, maar dit is voor iedereen toegankelijk. Dus ook wanneer jij prima op gewicht bent, maar net dat stapje extra wilt zetten dan wordt dit gewoon vergoed zonder aanvullende eisen en voorwaarden.

  Op reis
  De basisverzekering vergoedt spoedzorg in het buitenland. Er zijn echter uitzonderingen denkbaar maar sowieso in de Europese Unie zit je goed, waar het gaat om de vergoeding van spoedzorg. Hiervoor een aparte verzekering afsluiten is dan ook niet altijd nodig. Met sommige landen zoals de VS kan het anders zijn. Bij twijfel is het goed om even (vooraf!) je verzekering te bellen.

  Kortom, het klinkt zeer basis; de basisverzekering! Maar er wordt ook weer meer vergoed dan dat je soms denkt. Dit verschilt echter wel per jaar, kijk er goed naar wat dit jaar bij jou vergoed wordt en haal daar je voordeel uit!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply