Rate this post
 • Een betere leefstijl? Gewoon doen!
  Rate this post

  Veel mensen hebben overgewicht, volgen een crashdieet en vallen enorm veel af, maar het is niet te volhouden en ze komen weer of misschien nog wel meer aan dan daarvoor. Het bekende jojo-effect.

  Gezonder eten en meer bewegen is ­belangrijker om gewicht te verliezen en om je fit te voelen. Niet alleen omdat je daarmee je motivatie versterkt, maar vooral omdat je daarvoor jouw kans op succes vergroot.
  Werken aan een gezonde leefstijl is het veranderen van jouw eetgewoonten en het maken van tijd voor meer bewegen. Dit vergt aanpassingsvermogen en discipline, maar je zult merken dat het je steeds gemakkelijker afgaat. Ga bij jezelf te rade: waarom wil je jouw leefstijl veranderen naar fit en gezond? Dat ‘waarom’ is jouw motivatie.
  Ga niet opeens veel minder eten, maar ga opletten wat je eet en wanneer. Verdiep je in de soorten koolhydraten, vetten en calorieën, en ga minimaal elke dag een half uur bewegen. Hiervoor hoef je geen sportschoolabonnement of hardloopschoenen aan te schaffen; het vergt alleen maar een stukje discipline: gewoon doen.
  Het wordt misschien gemakkelijker door af te spreken met een vriendin, buurvrouw of een rondje wandelen na de lunch met collega’s,
  of download een van de leuke activity-apps of ga tijdens het wandelen geo-cachen.
  Voetreflexologie kan een toegevoegde waarde zijn tijdens het afvallen. Het kan een eventuele lichamelijke klacht zoals een verstoring in spijsvertering, hormoonhuishouding of vochtregulatie ondersteunen, maar ook een emotionele disbalans. Wanneer je even niet lekker in je vel zit, of niet goed kunt ontspannen / slapen, kan een voetreflexbehandeling je een heerlijk ontspannen gevoel geven in lichaam en geest.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply