Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een dag uit het leven van.. … de pedagogisch medewerker

  09.00 uur
  ‘Sachaaa!’ Met een dikke knuffel word ik begroet door de peuters uit mijn groep. Elke ochtend weer krijg ik een hartelijk ontvangst. De kinderen druppelen langzaam binnen, er wordt voorgelezen en iedereen went langzaam aan de dag. De ochtend is toch wel erg gezellig!

  09.30 uur
  Om half tien is het fruitmoment en dan zitten we gezellig met zijn allen in een kring. Er worden liedjes gezongen. Wanneer ik om me heen kijk, zie ik blije koppies en tevreden blikken. We sluiten de ochtend af met buitenspelen en geven de kinderen de ruimte om lekker hun eigen gang te gaan. We leren kinderen om zo zelfstandig mogelijk te spelen en vriendjes te maken. Natuurlijk houden we hierbij een oogje in het zeil.

  11.30 uur
  Het is de hoogste tijd om boterhammetjes te smeren en bekertjes met melk te drinken, maar niet voordat alle kinderhandjes zijn gewassen. Aan een grote tafel laten wij kinderen zelf, voor hoever ze dat kunnen, hun lunch maken. Ook dit is altijd een gezellige boel, waar liedjes niet mogen ontbreken.

  12.30 uur
  Voor sommige kinderen is het tijd om een dutje te doen. Zij worden naar bed gebracht en voor de rest van de groep wordt een leuke (knutsel)activiteit georganiseerd. Bij ons is het trouwens voor kinderen niet verplicht om mee te doen aan deze activiteit. Wanneer zij liever zelfstandig spelen, is dat ook helemaal prima. Ze mogen overal en met alle kinderen spelen.

  13.00 uur
  Mijn ochtend zit erop en ik vertrek naar huis. Tussen mijn ochtend op het kinderdagverblijf en de middag op de BSO door heb ik even vrije tijd. Ik geniet ervan om tussendoor thuis te zijn en even mijn eigen ding te doen. Daarnaast bereid ik alvast alle activiteiten van die middag voor.

  15.00 uur
  De drie scholen van onze buitenschoolse opvang zijn uit en wij halen de kinderen op. De kleintjes halen we uit de klas en de wat oudere kinderen komen zich bij ons melden. Na zo’n lange schooldag vinden kinderen het heerlijk om nog even te spelen op het schoolplein, met hun klasgenootjes. Hier bieden wij alle ruimte voor. Een klein half uurtje later lopen we in één grote groep richting de opvang. Deze wandeling is altijd enorm gezellig. Ik zie veel kinderen contact zoeken met andere kinderen. Erg mooi om te zien!

  16.00 uur
  Als ik eenmaal aangekomen ben op de opvang is het tijd voor fruit, crackers en bekertjes water. We laten de kinderen vrij spelen en doen waar ze zin in hebben. Bij ons ‘moet’ niks. Wil een kind lekker een boekje lezen op de bank? Dat mag. Hebben kinderen enorm veel zin om te gymmen? Dan gaan ze naar het gymzaaltje waar ze balspellen kunnen doen.

  17.00 uur
  De meeste kinderen worden tussen vijf en zes door hun ouders opgehaald. Dit laatste uur van de dag staat ook in het teken van opruimen en alle kinderen uitzwaaien. Soms zijn er kinderen die wat langer blijven. Hen houd ik met alle plezier gezelschap totdat papa of mama hen komt ophalen. Vervolgens vertrek ik zelf ook naar huis. Het was weer een heerlijke dag!

  – Sacha, pedagogisch medewerker

  Wat is het allerleukste aan het werken in een kinderopvang?
  Sacha: ‘Kinderen zijn altijd enorm blij om je te zien. Dat vind ik prachtig. Elke ochtend word ik daar enorm vrolijk van. De sfeer is áltijd positief en gezellig. De kinderopvang voelt als een huis, waar elk kind zichzelf mag zijn. Sommige kinderen begeleid ik vanaf de periode dat ze baby zijn totdat ze van de opvang afgaan. De band die je met deze kinderen en hun ouders opbouwt is erg speciaal. Je bent dan letterlijk onderdeel van hun groeiproces en dat is erg waardevol.’

  Bij een kinderdagverblijf of BSO van Ludens brengt je kind de dag door met pedagogisch medewerkers die veel aandacht hebben voor zijn of haar individuele ritme en behoeften. In de groep maken kinderen snel vriendjes en vriendinnetjes. Zelfs baby’s maken al contact met elkaar! De vaste pedagogisch medewerkers kijken elke dag opnieuw weer wat de kinderen nodig hebben en spelen daarop in. Zo krijgt je kind alle gelegenheid om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen.

  Vakantieopvang
  Tijdens de vakanties is het altijd extra gezellig bij Ludens. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor alle groepen, van jong tot oud. Een bezoekje aan het museum, een winterwandeling of een dagje schaatsen: het programma is altijd divers en past bij het seizoen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply