Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een gezond én stralend gebit

  Een mooi en gezond gebit is jouw visitekaartje. Voor het krijgen én onderhouden van die gezonde en stralende tanden is het verstandig om regelmatig naar de tandarts te gaan. Aangeraden wordt om halfjaarlijks op controle bij de tandarts te komen en regelmatig een behandeling bij de mondhygiëniste te ondergaan.

  Maar ja, dan moet je er natuurlijk wel naartoe dúrven gaan. Veel mensen hebben nog steeds angst voor de tandarts. Je voelt je het snelste op je gemak als je weet dat je de best mogelijke zorg krijgt. En dat is waar TOED Alkmaar (Tandartsen Onder Eén Dak) op inzet.

  Kwaliteit gegarandeerd
  Bij TOED zijn de krachten van assistentes, mondhygiënistes, preventieassistentes en tandartsen, én een eigen tandtechnicus gebundeld. Het werk vindt plaats in een moderne en volledig hygiënische praktijk, met de meest moderne apparatuur en een eigen operatiekamer. Het team van TOED is enthousiast en vriendelijk. Een luisterend oor, goede communicatie, hygiëne en rust staan voorop. Behalve voor je halfjaarlijkse controle kun je ook terecht voor alle overige behandelingen binnen de tandheelkunde: kroon- en brugwerk, implantologie, orthodontie (het verbeteren van de stand van je tanden met beugels), endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) en esthetische tandheelkunde. Je ziet de kwaliteit van TOED terug in de beoordeling van klanten: zij waarderen de praktijk met een gemiddelde van 9,4 op de Zorgkaart Nederland!

  Tips van de tandarts voor je kind
  De zorg voor een mooi en gezond gebit begint al van kinds af aan. De tandarts raadt daarom aan om je kind al vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts. Om het gebit van je kind gezond te houden, is er natuurlijk ook verzorging thuis nodig. Om tandbederf en ontstoken tandvlees bij je kind te voorkomen, is het belangrijk om al vanaf de doorbraak van de eerste melktandjes de tanden van je kinderen goed te poetsen. Tijdens de poetsles bij de preventie-assistente leert je kind hoe hij zelf zijn gebit zo goed mogelijk schoon krijgt. Aanvullende fluoridebehandelingen helpen daarnaast om de tanden van je kind sterk en gezond te houden.

  30 jaar ervaring in implantologie
  Bij TOED is er speciale expertise op het gebied van implantaten, vertelt tandarts en implantoloog Tim Meijer. ‘Implantaten zijn de ideale oplossing om de houvast van een loszittend kunstgebit te verbeteren. Met behulp van drukknoppen zal een kunstgebit beter vastzitten (klikgebit). Eten, praten en afbijten kan weer zonder problemen. Hoe fijn is dat! Wanneer één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen implantaten geplaatst worden voor een vaste kroon of brug. Zelfs als er te weinig bot is kunnen implantaten ook geplaatst worden met behulp van een botherstel ingreep. Door het plaatsen van implantaten hoeft er niet geboord te worden aan andere tanden of kiezen. Hierdoor blijven de aangrenzende tanden nog even gaaf en sterk. Uit onderzoek blijkt dat implantaten de meest succesvolle behandeling zijn voor de vaste vervanging van ontbrekende gebitselementen. Net als gewone tanden moeten implantaten halfjaarlijks gecontroleerd worden. Een goede mondhygiëne is namelijk noodzakelijk voor een succesvol en langdurig functioneren van de implantaten. Zo weet je zeker dat je jarenlang kunt genieten van een gezond en stralend gebit.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply