Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een ‘huilbaby’: wat doe je eraan?
    Rate this post

    Het zal je maar gebeuren: je wordt ouder van een lief klein mensenkind en na enkele dagen huilt het vele uren per dag. Een schone luier, een warm flesje, praten en zingen: niets helpt om het huilen te stoppen. Om wanhopig van te worden…

    De arts van het consultatiebureau onderzoekt de baby en ziet dat er meer symptomen zijn: een voorkeurshouding van het hoofd, gedraaid naar één kant, overstrekken van de rug (‘bananenhouding’), een kale plek bij het haar, asymmetrie van de schedel, slecht drinken (vooral bij borstvoeding) of reflux (oftewel het uitspugen van voeding). En zo zijn er nog een aantal symptomen te noemen. Dan bestaat de kans dat de consultatiebureauarts een doorverwijzing geeft naar de manueel therapeut die tevens is opgeleid als KISS-therapeut.

    Deze manueel therapeut is in staat om de wervelkolom van het kindje te onderzoeken. Wanneer er een ‘blokkade’ hoog in de nek wordt gevonden, dan zal hier meestal de oorzaak van de klachten liggen. Deze blokkade wordt veroorzaakt door een verschuiving van de atlas. Dit is de eerste nekwervel. Deze verschuiving is ontstaan tijdens de geboorte.

    Zachte druk
    De manueel therapeut behandelt de atlas middels een zachte druk op de atlas. De ervaring leert dat na één behandeling de atlas weer op zijn plaats zit en de klachten meestal verdwijnen. Soms zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Veel ouders vertellen dat ze daarna een ander kindje in handen hebben. Het huilt niet meer, het laat zich knuffelen, en drinken en slapen zijn vanzelfsprekend geworden. Kortom: blije ouders en een gezonde en gelukkige baby!

    Wil je meer informatie, kijk dan op de website www.kiss-kinderen.nl of loop bij ons binnen en stel je vragen aan Henk van de Rest.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply