Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een moment voor jezelf

  Het dagelijks leven verloopt als een automatisme: je werk, het zorgen voor je gezin en het tijd maken voor je familie en vrienden. Je kan het gevoel krijgen dat je geleefd wordt en dat je het contact met jezelf kwijtraakt. Las een moment voor jezelf in en probeer eens yoga!

  Yoga is dé manier om aan je lichaam en geest te werken. Wist je dat er meerdere vormen van yoga bestaan?  De meest bekende en de meest beoefende vorm van yoga is ‘Hatha yoga’. Belangrijke onderdelen van Hatha zijn ademhalingsoefeningen (‘pranayama’) en de uitvoering van oefeningen en poses (‘asana’s’). Het uitgangspunt van yoga is dat de ademhaling de bron is voor het zuiveren van je geest, je lichaam en je intellect. Wanneer je controle hebt over je ademhaling, ben je beter in staat om de controle over jezelf en je leven te nemen. En door het uitvoeren van de yogaoefeningen en de poses wordt je lichaam niet alleen sterk, maar ook lenig en flexibel. Doe je regelmatig aan yoga, dan worden je spieren en botten sterker, kom je beter in balans en verbetert je lichaamshouding. Yoga is dus goed voor je gezondheid én voor je mentale energie!

  Ervaring
  Dat yoga goed heilzaam is voor je lichaam en geest,  blijkt uit de ervaring van yogadocent Aline. Zij vertelt: ‘Een paar geleden begon ik met yoga. Ik merkte dat mijn lichaam steeds sterker werd en dat de pijn in mijn rug wegtrok. Ik raakte steeds enthousiaster over yoga, waardoor ik besloot me hierin te verdiepen en de opleiding tot yogadocent te volgen in het mooie India. Inmiddels heb ik deze – en meerdere verdiepingen – afgerond en  geef ik meerdere vormen van yoga, waaronder Hatha.  Deze vorm is geschikt voor zowel beginners als de wat meer gevorderden. Ook als je van jezelf nog zo niet lenig bent, of weinig tot geen ervaring hebt, kun je gerust meedoen! Alle oefeningen worden afgewisseld met rustmomenten. Hierdoor voel je je bij het verlaten van de les heerlijk relaxed en ontspannen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply