Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een open deur
  Rate this post

  In het twintigjarig jubileumjaar van Alexandra Markusse Uitvaartverzorging sluit ik op 1 oktober definitief de uitvaartwinkel aan de Kreukelmarkt te Goes.

  Jarenlang was mijn winkel aan de Goese binnenstad een vertrouwd gezicht ter ondersteuning van de uitvaartverzorging, maar waar een deur sluit, gaat er een andere deur open. En die deur zal te zijner tijd opengaan aan de Eberhardtweg, een afslag aan de Nansenbaan te Goes. Daar is nog wel even geduld voor nodig, want het pand moet nog gebouwd worden en de verwachting is dat het twee jaar duurt voordat ik daar mijn intrek kan nemen. Tot die tijd zijn (toekomstige) nabestaanden op afspraak welkom aan de Albert Plesmanweg te Goes.

  Het nieuw te bouwen pand moet meer ruimte bieden om twee locaties samen te voegen. Ook de inhoud van het facilitaire gebouw, waar onder andere de rouwauto staat en de opslag van de kisten en koelingen is, zal daarnaartoe verhuizen, zodat alle activiteiten onder één dak gehuisvest zijn.

  Aan de Eberhardtweg zal ook meer ruimte zijn om de uitvaartzorg en alles wat daarbij komt kijken een podium te bieden en mensen daar zo breed mogelijk geïnformeerd kunnen worden over de zorg en alles wat nabestaanden nodig hebben voor een afscheid dat bij hen past. Verder moet het pand meer oppervlakte bieden voor workshops en lezingen. De bovenverdieping van het pand wordt ingericht voor het kantoor en de drukkerij.

  De zoektocht naar een geschikt pand om wensen en mogelijkheden op elkaar te laten aansluiten duurde een tijd, maar als je een zoektocht even loslaat, komt er ineens iets op je pad. Gelukkig vonden we een locatie waar een nieuw bedrijfsverzamelgebouw gebouwd gaat worden en we de gelegenheid krijgen om aan al onze wensen verdere invulling te gaan geven.

  Op de aankondiging van de verhuizing zijn uiteenlopende reacties gekomen. Sommigen vinden het jammer dat we het karakteristieke pand aan de binnenstad van Goes verruilen voor nieuwbouw aan een bedrijventerrein. Dat vind ik zelf natuurlijk ook. Enerzijds omdat mijn (inmiddels overleden) vader zijn ziel en zaligheid had gelegd in de verbouwing, en anderzijds omdat het behouden van de huidige locatie ons op dit moment te veel beperkt in de mogelijkheden om te kunnen bieden wat we als dienstverlenend bedrijf voor ogen hebben. Dat zie je in het leven ook: als je de volgende stappen niet neemt, sta je stil in je ontwikkeling, en een gevleugelde uitspraak die daarbij natuurlijk past is ‘stilstand is achteruitgang’. Dat is iets wat we niet willen. De uitvaartbranche blijft zich ook ontwikkelen en in die ontwikkeling willen we meegaan.

  De nieuwbouwlocatie biedt mensen verder meer privacy en is met vijf eigen parkeerplaatsen gemakkelijker te bereiken. Ook voor oudere mensen en mensen met een handicap wordt het pand toegankelijker, omdat alles voor de bezoeker gelijkvloers is.

  Alexandra Markusse

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply