Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eindelijk weer vrij en soepel bewegen
  Rate this post

  We zijn de hele dag in beweging. Als je dan niet zo vrij kunt bewegen als je wil, of zoals je eerder altijd deed, gaat dit je leven behoorlijk in de weg staan. Je stopt eerst met sporten, omdat dat te veel vraagt van je lichaam. Daarna twijfel je of je nog wel op de fiets moet stappen, of je nog wel een wandeling kunt maken. Uiteindelijk wordt boodschappen doen een opgave, totdat je leven zich volledig afsluit. Je voelt waar de pijn zit, maar hoe je ook strekt en draait, het lijkt niet weg te trekken.

  Pijn heeft niet alleen lichamelijke gevolgen. Als je niet meer kunt leven zoals je altijd hebt gedaan gaat dit ook mentaal zijn tol eisen. Je blijft steeds vaker binnen, omdat je klachten je ervan weerhouden naar buiten te gaan. Bij iedere activiteit denk je, daar gaan we weer. Je kunt hierdoor snel in een dip raken. Om nog maar te zwijgen over de nachten die je wakker ligt, van de slaap gehouden door de alsmaar aanhoudende pijn, met alle gevolgen van dien.

  Iedere klacht is anders
  Als je op tijd hulp inschakelt, kun je ervoor zorgen dat de klachten niet erger worden dan ze al zijn. Ann Taveirne, van haar praktijk Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie, vertelt dat gewrichts- en pijnklachten met fysiotherapie vaak goed te verhelpen zijn. ‘Maar iedere pijnklacht en ieder gewrichtsprobleem vraagt om een eigen behandeltraject. Ik heb namelijk niet één behandelmethode die voor iedere klacht geschikt is. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld last van spierknopen, anderen hebben juist last van een neurologische ziekte die de pijn veroorzaakt. Voor iedere klacht stel ik daarom een eigen behandelplan op.’ Wat zijn enkele behandelingen die zij aanbiedt in haar praktijk?

  Fysiotherapie
  Het kan zijn dat je minder kunt bewegen dan voorheen, en pijn ervaart als je bepaalde spieren beweegt. Hier kan fysiotherapie goed bij helpen. Soms is het duidelijk wat de oorzaak is van je klacht, denk aan een blessure, een overbelaste spier of herstel van een operatie. Maar je lichaam zit complex in elkaar, en is erg goed in het verbergen van de oorzaak. Daarom zoekt Ann eerst met jou naar de oorzaak, waarna de juiste oefeningen worden opgesteld om die oorzaak aan te pakken en je pijn weer te verlichten.

  Manuele therapie
  Gewrichten kunnen vast gaan zitten, of je wervelkolom kan stijf aanvoelen. Als je van een van deze blokkades last hebt, dan kan manuele therapie je verlichting bieden. Manuele therapie wordt uitgevoerd met de handen. Door snelle, krachtige (maar pijnloze) bewegingen te maken worden de gewrichten weer losgemaakt. Dit maakt manuele therapie nuttig bij mensen met hoofdpijn, duizeligheid, nek- en schouderproblemen en rugpijn.

  Dry needling
  Een spier kan aanvoelen alsof het gespannen is, wat op den duur een vervelende, zeurende pijn kan opleveren. Dit zou een spierknoop kunnen zijn: een aangetrokken spier die uit zichzelf niet meer kan ontspannen. Naast dat deze verkramping zelf pijn veroorzaakt, kan het ook pijn op andere plekken veroorzaken in de buurt van de knoop. Een spierknoop is op te lossen met dry needling. Hierbij wordt de knoop met een fijne naald geprikkeld, waardoor deze weer ontspant. De pijn zal daarmee ook weer wegtrekken.

  Revalidatie
  Een revalidatietraject kan nodig zijn na langdurige pijnklachten, gewrichtsproblemen, of na een operatie of ziekenhuisopname. Een revalidatietraject zal je bijstaan in het herstellen van conditie en kracht, waardoor je langzaam weer kunt bewegen zoals voorheen. Het revalidatietraject kan er op den duur voor zorgen dat je jouw oude leven weer kunt leiden en de dingen die je voor de klacht zo graag deed, weer kunt beginnen te doen.

  Neurorevalidatie
  Als de aandoening neurologisch is, wat wil zeggen dat de klacht te maken heeft met je hersenen of zenuwstelsel, vraagt dit om een ander behandeltraject. Dit is het geval na bijvoorbeeld een hersenbloeding, een hersenoperatie en MS. Neurologische aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat bewegingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn, voor jou een opgave worden. De fysiotherapeut zal kijken naar de mogelijkheden, om je herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo proberen we samen om jou zo veel mogelijk kwaliteit van leven terug te geven.

  Uitblinker in uitstekende zorg
  Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor: oncologiefysiotherapie, oedeembehandeling, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply