Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Er is veel meer mogelijk dan men denkt
  Rate this post

  In de afgelopen decennia is de visie over afscheid nemen sterk ­veranderd. We vinden het gewoon om over het leven te praten. Hele gesprekken voeren we erover. Maar over de dood? Ook al is het een onderdeel dat onvermijdelijk bij ons leven hoort, het is een ­onderwerp dat we het liefst vermijden of voor ons uitschuiven.

  Het team van Yarden Crematorium Schoterhof werkt dagelijks met de dood, met nabestaanden die afscheid moeten nemen van een van hun meest dierbare personen uit hun leven. Wij stellen, iedere dag weer, alles in het werk om in alle rust en op de manier zoals men wenst afscheid kan nemen. Zorg en aandacht staan bij ons voorop.

  Eigen invulling: daar gaat het om. Er kan zelf worden bepaald hoe lang een familie gebruik wil maken van onze faciliteiten. Eigen wensen worden steeds meer uitgesproken en bespreekbaar gemaakt. Er is veel meer mogelijk dan men denkt. De uitvaartverzorger heeft als taak de familie te informeren over alle mogelijkheden. Mensen denken vaak nog dat het allemaal strak achter elkaar aan moet. Nabestaanden kunnen echter zelf bepalen hoeveel tijd ze willen reserveren. Dat kan variëren van een half uur tot een hele ochtend of middag.

  Voorlichting
  Samen met onze vereniging doen wij veel aan voorlichting, bijvoorbeeld door lezingen en theatervoorstellingen, om de dood beter bespreekbaar te maken.

  Herinneringsbijeenkomsten
  Op een aantal momenten in een jaar organiseert Yarden herinneringsmomenten. Op Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag en rond Allerzielen, begin november. Dan is iedereen welkom om een route over de begraafplaats en het terrein van het crematorium te lopen. Onderweg is er onder andere muzikale begeleiding, en er zijn zowel binnen als buiten gedenkactiviteiten. De nabestaanden beleven deze bijeenkomsten altijd intens. Dat zien we ook aan het stijgende aantal bezoekers.

  Wij hopen je te mogen verwelkomen op een van deze ­herinneringsbijeenkomsten.

  – Janet de Vries
  locatiemanager Crematorium Schoterhof

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply