Rate this post
 • ‘Er moet wel een verhaal achter zitten’
  Rate this post

  De groene tribal op mijn schouder had ik al wat jaartjes, maar ik wilde mijn hele arm vol hebben. Eerst moest die tribal maar eens uitgebreid worden. Een nicht van mij vertelde me een paar jaar geleden over Leo, en ik heb met hem een afspraak gemaakt. Ik vind Leo echt geniaal! Zijn studio is heel huiselijk, en ik voelde me toen ik er voor het eerst was direct op m’n gemak. Je wordt er netjes geholpen, en Leo denkt prima met je mee.

  Ik zei tegen hem dat ik zo weinig mogelijk huid wilde zien, maar ik wist niet precies wat het moest worden. Leo is toen aan de slag gegaan en heeft me allerlei schetsen laten zien, waarbij hij steeds vroeg wat ik ervan vond. Ik heb gekozen voor mooie barokke ornamenten. De tatoeage is nu heel kleurrijk, en daar hou ik van. Ik wil dat mijn tatoeages er echt uitspringen.

  Vorig jaar heb ik onder die tatoeage een afbeelding van het handje van mijn zoontje laten zetten. Mijn zoon Sten is namelijk in juni vorig jaar geboren, en toen hij een week oud was, heb ik een afdrukje van zijn hand laten maken, en die staat nu als tatoeage aan de binnenkant van mijn bovenarm, met daaronder de geografische coördinaten van de plek waar hij geboren is. Deze tatoeage vind ik heel speciaal, zeker ook omdat Sten mijn eerste kindje is. Leo heeft alles heel mooi gedetailleerd gezet. Ik vind het de mooiste tatoeage die ik tot nu toe heb.

  De slak, die ik eerder dit jaar heb laten zetten, verwijst naar de camping waar ik werk, waar ik voor het eerst een eigen huis ging bewonen en waar mijn zoontje geboren is. Deze camping heeft een slak als logo. Op internet zag ik een plaatje van een slak met een ‘gewoon’ huis. Zoiets wilde ik ook op mijn arm. Ik heb Leo de vrije hand gegeven, en hij kwam met een ontwerp van een slak met een huis met een deurtje, dakkapel en schoorsteen. Ook deze tatoeage is weer in bonte kleuren gezet.

  Mijn tatoeages lijken misschien wat gek, maar er zitten wel verhalen achter. Dat vind ik ook belangrijk. De volgende tatoeage komt nog lager, bij mijn pols. Ik wil daar een boord van een overhemd met grote manchetknopen. Dat is weer eens wat anders!

  – Robert uit Vilsteren

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply