Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik heb mijn figuur weer terug!’
  Rate this post

  ‘Elke keer als ik na het douchen voor de spiegel sta, valt het me weer op: mijn geopereerde borst is kleiner en heeft een raar soort ‘deuk’ aan de onderkant. De symmetrie is weg. Nu zijn er maar weinig mensen die me naakt zien, dus zo’n probleem maak ik er nu ook weer niet van, maar als ik een nauwsluitend shirtje droeg, kon je duidelijk zien dat er iets niet klopte. En dát vond ik wel vervelend.

  Meestal probeerde ik dat op te lossen met een sok die ik bij mijn bh instopte, maar soms zat het gewoon niet goed. Voor mijn gevoel kon iedereen het zien. Dat maakte me behoorlijk onzeker. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds erg blij dat ik een borstsparende operatie heb gehad nadat er 3 jaar geleden borstkanker bij mij werd geconstateerd. De tumor zat op een gunstige plek en was gelukkig nog niet zo groot. In het ziekenhuis heb ik wel foldertjes gekregen over deelprotheses, maar ik heb me er nooit toe kunnen zetten om een afspraak te maken. Ik dacht het wel op te lossen met een sok. Ik vond het zo confronterend en durfde er gewoon niet zo goed naar toe te gaan.

  Toen ik laatst weer voor controle in het ziekenhuis was, kwam de deelprothese toch weer ter sprake en biechtte ik op dat ik toch een behoorlijke drempel ervaarde. Ik kreeg als tip om eens contact op te nemen met eMJe. Zij komen namelijk desgewenst bij jou aan huis. Ik had nooit geweten dat dat ook kon en eenmaal thuis gekomen, heb ik gelijk gebeld om een afspraak te maken. De eerste keer dat er iemand langskwam, was ik behoorlijk zenuwachtig, maar dat bleek nergens voor nodig. In de vertrouwde sfeer van thuis kreeg ik alle informatie en uiteindelijk werd er een deelprothese aangemeten. En het mooie was dat de consulent gewoon in haar eigen auto kwam. Zonder logo’s of reclameopdrukken en eigenlijk vond ik dat wel erg fijn. Bij ons in de buurt wordt namelijk nogal veel gekletst en nu was het net of er gewoon een vriendin langskwam. Ik ben ontzettend fijn geholpen en draag mijn deelprothese inmiddels met veel plezier. Het zit altijd goed en ik voel me niet meer onzeker. Ik heb mijn figuur weer terug!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply