Heeft je kind eet- en/of drinkproblemen of problemen op het gebied van taal- en spraakontwikkeling, communicatie, stotteren, lees- en spellingsproblemen, afwijkende mondgewoonten, gehoor of afasie? Dan biedt logopedie uitkomst, ook voor volwassenen.
Wanneer een cliënt wordt aangemeld bij de praktijk, is het afhankelijk van de hulpvraag wanneer de start van de behandeling zal plaatsvinden. In spoedgevallen, zoals een doorgemaakte CVA bij volwassenen of baby’s met eet- en drinkproblemen, zal zo snel mogelijk een afspraak plaatsvinden.
Het is mogelijk dat jij of jouw kind op de wachtlijst geplaatst wordt. De logopedist zal contact met je opnemen zodra er een plekje vrij is. Bij de aanmelding wordt met je besproken wat de voorkeursdagen en -tijden zijn. De wachttijd is wisselend en is tevens afhankelijk van de mogelijkheden wanneer je naar de praktijk kunt komen.
Om het aantal behandelingen wordt er samen met jou bekeken hoe de behandeling van jezelf of jouw kind verloopt. Het is van belang voor de behandeling om te kijken of de gestelde doelen haalbaar zijn en eventueel moeten worden aangepast. Samen met de logopedist zal beoordeeld worden of de logopedische behandeling nog voortgezet zal worden of dat er kan worden afgebouwd. Het is tevens mogelijk dat er beslist wordt om een therapiepauze in te lassen. Dit kan te maken hebben met behaalde resultaten, motivatie voor de behandeling, veranderingen in de gezinssituatie, een nieuw rooster op school of een mogelijkheid om het geleerde in de praktijk te brengen.
Na de pauze zal de behandeling hervat worden en wordt er gekeken wat er in de therapiepauze is gebeurd. De logopedist kan opnieuw testen en onderzoeken afnemen om dit te beoordelen. Aan de hand van de uitslagen besluit de logopedist of het noodzakelijk is om weer te gaan starten met logopedische behandelingen.
Reageer op dit artikel