Rate this post
 • Gele tanden? Mij niet gezien!
  Rate this post

  Voor je de deur uit gaat, kijk je nog even in de spiegel of alles goed zit. Zit je haar netjes, niets tussen je tanden? Je laat je beste lach zien en beweegt je hoofd iets dichter naar de spiegel toe. Wat is er met je tanden gebeurd? Is het alleen het licht, of waren ze altijd al zo? Tja, je moet het toch echt toegeven: ze zijn niet meer zo mooi wit…

  Tanden verkleuren op den duur. Dat is eenmaal hoe het is. Wanneer je tanden iets geler zijn dan je zou willen, is dit nog geen reden om je lach helemaal te gaan verbergen. Een specialistische behandeling helpt om de tanden weer natuurlijk te witten. En je kunt bovendien veel zelf doen om de verkleuring te voorkomen.

  Het recept voor verkleurde tanden…
  Je vraagt je misschien af: ‘Hoe verkleuren tanden eigenlijk?’ Nou, daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn. Een mogelijke oorzaak zit in je dagelijkse maaltijden. Te veel kopjes koffie of thee gedurende de dag? Rode wijn in de avond? Roken? Het helpt allemaal niet om de natuurlijke witte kleur van je tanden te behouden. Voedingsmiddelen die van zichzelf een sterke, donkere kleur hebben, zoals de genoemde drankjes, maar ook kerrie, kurkuma, bieten, bessen en zelfs zwarte thee, kunnen namelijk doordringen in het tandglazuur. Hierdoor raken de tanden aangetast en mogelijk verkleurd. Maar ook medicijngebruik, gewoon ouder worden en erfelijkheid spelen een rol en daar kan je zelf helaas niets aan doen.

  Verkleuring door tandplak
  Een andere oorzaak is tandplak: een combinatie van speeksel, bacteriën en etensresten die aan je tanden gaat kleven. Het verwijderen van tandplak is de voornaamste reden waarom het belangrijk is iedere dag twee keer je tanden te poetsen. Doe je dit niet, dan kunnen je tanden niet alleen verkleuren, maar kunnen ook je tandvlees en tanden beschadigd raken.

  Tanden witter maken bij de tandarts
  Merk je dat je een aantal tanden hebt die behoorlijk beginnen te verkleuren, dan is er nog geen reden voor paniek. Er is genoeg wat je kunt doen om je tanden weer stralend wit te maken. De tandartsen en mondhygiënisten van CDC Complete tandzorg adviseren je graag hoe je jouw tanden zo lang mogelijk gezond én mooi kunt houden. Mogelijk bereik je al veel resultaat met een professionele bleekbehandeling. Als dat niet mogelijk is, dan zijn porseleinen facings een mogelijkheid. Bij CDC streven ze echt naar niet alleen een gezond gebit, maar ook een esthetisch mooi gebit, waar je trots op kunt zijn!

  Het verhaal van Patricia (34)
  ‘Het was mijn zus die mij er voor het eerst op wees. ‘Was dat eigenlijk altijd al zo?’ vroeg ze mij toen we op een terrasje zaten. Ik wist niet zo goed waar ze het over had. Toen ze aangaf dat mijn tanden er wat verkleurd uitzagen, pakte ik direct een spiegeltje erbij. Gele tanden? Ik? Het natuurlijke licht op het terras gaf mij een heel ander beeld dan thuis voor de spiegel. Dit was niet hoe mijn lach eruit moest zien.’

  ‘Ik ging direct op zoek naar tandpasta’s die wittere tanden beloofden, maar het werkte allemaal niet zo goed als ik hoopte. Daarom heb ik een afspraak bij de tandarts gemaakt. Zo kwam ik uiteindelijk bij de bleekbehandeling terecht. Omdat ik verder een gezond gebit had en geen facings of vullingen, kon ik deze behandeling nemen om mijn tanden witter te maken. Wel wilde ik zeker weten dat mijn lach er echt mooier van zou worden. Ik zat niet te wachten op spierwitte tanden zoals je ze alleen in reclames ziet. De behandelaar verzekerde mij ervan dat het resultaat er heel natuurlijk uit zou zien. Dat klonk goed!’

  ‘De behandeling verliep prettig. Na de intake werd ik meegenomen in het hele proces. We bepaalden vooraf de kleur en het hele proces verliep professioneel en veilig. Na de behandeling werd gecontroleerd of de juiste kleur was bereikt. Nu ik zelf ook in de spiegel lach, kan ik zeggen dat dit zeker zo is. Een prachtig witte kleur die ik graag wil laten zien. Tijd om weer eens af te spreken met mijn zus. Ze zal versteld staan!’

  Wist je dat…
  … je ook je tanden zelf kunt bleken, thuis? En wist je dat je dit beter niet kunt doen? Het is weliswaar goedkoper dan een tandartsbehandeling, alleen je riskeert onnodige schade voor je tanden en tandvlees. Je tanden zijn erg belangrijk; draag hier dus de hoogste zorg voor!

  Van cosmetische behandeling tot complete gebitsrenovatie
  Wil jij weer een gebit waar je trots op kunt zijn? Bij CDC Complete tandzorg helpen ze je graag verder. Hier werken specialisten op verschillende gebieden, waaronder cosmetische tandheelkunde, gebitsrenovatie en narcosebehandelingen.

  Cosmetische behandelingen zijn ingrepen zoals tanden bleken, facings en kronen en bruggen. De specialist kan adviseren over de beste ingreep of combinatie van ingrepen en maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen.

  De specialist op het gebied van gebitsrenovatie denkt met je mee om ook zeer beschadigde gebitten weer gezond en mooi te maken. Daarnaast bieden ze narcosebehandelingen voor mensen met extreme tandartsangst, waarbij de tandarts nauw samenwerkt met de anesthesioloog om de behandeling heel aangenaam te laten verlopen.

  Bij CDC Complete tandzorg vind je alle tandzorg onder in één dak. Zij luisteren naar je wensen en denken graag mee over een passende oplossing. Samen doorlopen ze het behandeltraject en begeleiden ze je bij elke stap, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply