Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Geluk is niet maakbaar, maar wel stuurbaar

  Kijk jij ook ieder jaar weer als een berg op tegen die ‘verplichte’ bezoekjes met verjaardagen en feestdagen? Het ‘hoort’ immers om op bepaalde dagen ‘gezellig’ samen te zijn. Ook al is dat voor jou niet gemakkelijk. Je ervaart gevoelens van onbegrip of je voelt je misschien zelfs niet gehoord. En tóch kan het anders. En daar kan ik je bij helpen.

  Ik wil je uitdagen om bewust te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Ik wil je uitdagen voor liefde, liefde en nog eens liefde. Ik wil je uitdagen om eens anders te gaan kijken. Soms gedragen en bewegen wij mensen niet zoals we graag zouden willen. Dat is geen probleem. Alles is goed! Het hoeft niets te betekenen. Laat het los. Krijg controle over je gedachten. Heb lief. Ook als je gelijk hebt. Ook als iets gerechtvaardigd is. Het is oké! Heb onvoorwaardelijk lief. En geloof mij, ik kan uit eigen ervaring vertellen, het werkt écht! Als het bij mij werkt dan werkt het bij jou zeker. ‘Oefening baart kunst’.

  Helpende hand
  Ik begeleid vrouwen (én mannen) stap voor stap in het proces met wat zij nu willen veranderen, zodat ze het leven kunnen leiden dat ze willen. Daarbij maakt het niet uit of ze meer eigenwaarde of zelfvertrouwen willen en dus onvoorwaardelijk van zichzelf mogen gaan houden, de overstap willen maken naar een andere (droom)baan, hun relatie een nieuwe boost willen geven, meer energie willen krijgen of hun grenzen willen leren aangeven. Het zijn stuk voor stuk allemaal redenen waarbij ik de helpende hand kan reiken.

  Leven in een hectische wereld
  We zijn met zijn allen echt veel te druk bezig. We hollen van afspraak naar afspraak, zowel privé als zakelijk, en checken onze mobiele telefoons vele malen per dag. Door al die prikkels van buitenaf zijn we de verbinding met onszelf kwijtgeraakt. Bijna iedereen stoort zich hier mateloos aan, maar neemt zelf, vaak onbewust, ook deel aan deze rat-race zonder te weten hoe dit te stoppen of veranderen.

  Verbinding met jezelf
  Ik bemerk dit zelf natuurlijk ook al jaren om mij heen en heb daar onlangs voor mijzelf ook weer de beste nieuwste aanpassingen in gedaan. Dat voelt bevrijdend en rustiger in mijn hoofd. Dat gun ik iedereen en jou dus ook! Het zou zomaar eens kunnen zijn, dat je in een moment van rust of stilte weer de verbinding met jezelf vindt. Als je verbinding met jezelf voelt, merk je vaak dat het geluk, dat we allemaal zo najagen, er eigenlijk altijd al is. Als je de verbinding met jezelf hebt, ben je in het moment, wat de enige plek is waar je nu kunt zijn. In de verbinding met het moment met jezelf vindt je de wijsheid en helderheid van geest voor de rest van de dag of zelfs erna. Je kunt nu niet hier zijn en tegelijkertijd daar willen zijn. Het mooiste moment van leven is genieten.

  Niks verandert totdat …
  Kijk eens achterom naar het afgelopen jaar. Er zijn waarschijnlijk mooie herinneringen, maar ook verdrietige of vervelende omstandigheden om aan terug te denken. En verder gaat je leven op dezelfde manier door. Als je niet zelf verandert, zul je in het nieuwe jaar tegen dezelfde frustraties en ergernissen aanlopen.
  Of wil je het dit jaar toch eens anders doen? Meer genieten en je gelukkiger voelen? Het jezelf (en je omgeving) gemakkelijker maken? Eigenlijk is dat heel simpel en ik kan je dat leren. Ik heb zelf mijn lijstje ook al klaar met nieuwe uitdagingen en doelen voor 2020. Inmiddels durf ik wel uit ervaring te zeggen, dat veel van je uitdagingen en doelen gerealiseerd kunnen worden, mits je maar de juiste sleutels voor de deurtjes van deze simpele en direct toepasbare spelregels hanteert om ze te openen. Want geluk is niet maakbaar, maar wel stuurbaar. En dat mooie cadeau voor jou staat al klaar. Laat mij je tijdens een Masterclass Huiskamercoaching helpen het uit te pakken.

  Masterclass Huiskamer Coaching 2.0
  ‘Naast mijn een-op-eencoachingstrajecten, houd ik ook de twee uur durende Masterclass Huiskamer Coaching 2.0 voor kleine groepjes vrouwen, van zes tot tien persoenen. Dit kunnen vriendinnen, collega’s of buurvrouwen zijn die ik in die 120 minuten leer inzien dat alles een gedachte is’, vertelt Ellen Videler enthousiast. ‘Zodra je inziet dat alles een gedachte is, realiseer je je ineens dat er veel meer wél mogelijk is dan je altijd had gedacht. Vanaf de week voor je geboorte tot aan je zevende levensjaar word je door je opvoeding en omgeving voorgeprogrammeerd en totdat je die beruchte schop onder je kont krijgt, zul je blijven handelen en denken zoals jou dat geleerd is. In plaats van op die schop te wachten, kun je met mij ook het ‘Alles is een gedachte, brein-doe-eens-omdenkenspel’ spelen’, legt Ellen met een grote glimlach uit. ‘Met een aantal kleine aanpassingen in ons dagelijkse leven kunnen we de moderne wereld naar onze hand zetten. Zo nemen we zelf de regie over onze persoonlijke ontwikkeling en profiteren we van alles wat deze nieuwe wereld te bieden heeft. In plaats van deze afleidingen volledig af te zweren, kunnen we ook investeren in ons vermogen ermee om te gaan. We zijn tenslotte allemaal geboren om gelukkig te zijn. Het is zelfs een geboorterecht om gelukkig te zijn! Druk op die resetbutton en laten we samen van 2020 het jaar gaan maken dat voor jou de boeken in gaat als het beste jaar ooit! Een moment om vanaf nu zelfverzekerder, gelukkiger, positiever, vitaler, energieker, gelukkiger en succesvoller verder te leven!’

  Kijk elkaar eens iets meer in de ogen …
  Langs deze weg wil ik nu dan ook alvast gebruik maken om iedereen ongekend memorabele, warme en liefdevolle feestdagen toe te wensen met iedereen die je lief is. Kijk elkaar eens iets meer in de ogen. Heb iets meer samenhorigheid, verdraagzaamheid en tijd offline, zodat we elkaar snel binnenkort gezelliger terug gaan zien.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply