Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gezonde voeding – alles wat je moet weten voor een gezond leven

  De gezondheid van jezelf is iet waar velen heel veel mee bezig zijn. Genoeg fruit, genoeg groente en niet te veel snoep en vet. Het is iets wat elke dag terug komt en waar je elke dag tijd aan moet besteden.

  Toch is het niet voor iedereen makkelijk. De cafetaria is goedkoper als groente en de kippenvleugels uit de frituurpan zijn sneller klaar als die groene groente mix. En dat is heel logisch, maar de voordelen van groente wegen zwaarder op tegen de lage kosten van vet eten. Daarom lees je in dit artikel hoe je het beste gezond kan eten en wat je hiervoor kan doen. Zo kan iedereen gezond eten en een gezonder leven beginnen.

  Voordelen van gezond eten
  Gezond eten heeft vele voordelen zoals je misschien al wel had gedacht. Als je namelijk een goed dieet volgt, zal je niet alleen langer fit blijven en je beter voelen, maar je zal ook beter presteren. De vitaminen die je binnen krijgt zorgen er voor dat je concentratie beter is waardoor je je werk beter kan doen.

  Daarnaast is het ook goed tegen stress. Als je je beter voelt door de vitamines, kan je stress beter handelen. Een goed gevoel helpt voor heel veel goede dingen en zorgt er voor dat je thuis en op werk beter presteert zonder er onderdoor te gaan door de stress. Wie wil dat nu niet?

  Het grootste voordeel van groente en genoeg fruit is dat je overgewicht tegen gaat. Nederland heeft last van het groeiende probleem overgewicht. Als steeds meer mensen genoeg groente eten en de slechte dingen laten staan, gaan we dit probleem samen aan.

  Samen Sterk
  Om het probleem overgewicht een stukje aan te kunnen pakken, starten steeds meer mensen een bedrijf of beginnen samenwerkingen. Eén zo’n samenwerking is Samen Sterk. Dit is een samenwerking van diëtisten uit Rotterdam om het probleem overgewicht tegen te gaan.

  Een doel van Samen Sterk is om Rotterdam een stukje gezonder te maken. Daarom helpen ze mensen in de omgeving Rotterdam om blijvend af te vallen. Dit is erg lastig omdat veel mensen verkeerde diëten volgen waarbij je even afvalt, maar zodra je stopt kom je net zo hard weer aan.

  Daar heeft Samen Sterk wat op gevonden. Door meerdere diëtisten samen te brengen krijg je van veel professionals goede tips en informatie waar je echt wat aan hebt en waar je echt wat mee kan doen. Geen self-made diëtisten, maar opgeleide en ervaren professionals uit het werkveld helpen je met afvallen en slank blijven.

  Hoe kan je een gezond leven beginnen?
  Ondanks dat groente en fruit duur kan zijn, en patat je meer vult voor minder geld, is het van groot belang dat je een gezond leven begint. Dit kan ook zeker voor minder geld. Het is daarom belangrijk dat je de prijzen van verschillende winkels vergelijkt en kijkt welke winkel het goedkoopste is in groente en fruit.

  Het scheelt veel geld als je geen snoep en andere slechte dingen koopt naast je gezonde maaltijd. Ga alleen voor gezonde snacks en eet in maten. Hierdoor houdt je meer over voor je groente en fruit. Daarnaast hoef je geen kilo’s fruit op een dag te eten wat ook weer scheelt in de kosten. Twee stukken fruit per dag per persoon is genoeg om een gezond leven te beginnen. Koop genoeg maar niet te veel. Dit voorkomt dat je fruit moet weggooien en uiteindelijk geld weg gooit.

  Zodra je begint met afvallen zal je steeds minder eten. In het begin is het moeilijk, maar probeer meerdere maar kleinere porties te eten. Je maag begint te krimpen waardoor je geen twee maaltijden voor jezelf meer hoeft te kopen. Dit scheelt ook zeker weer in de kosten en je houdt meer geld over voor leuke dingen.

  Sporten en bewegen
  Naast gezond eten is sporten en bewegen een grote stap in je afval proces. En dit hoeft helemaal geen geld te kosten. Sporten kan je buiten doen en elke dag 45 minuten minimaal lopen zorgt er al voor dat je vet verbrand. Regent het? Ga dan schoonmaken thuis. Dit zorgt er ook voor dat je een goede work-out doet en het huis wordt lekker schoon.

  Als je een zittend beroep hebt, is het extra belangrijk dat je genoeg beweegt en goed eet. Pak elke kans om te bewegen en eet niet tenzij je echt trek hebt. Dit zorgt er voor dat je niet te snel aankomt en je toch genoeg beweegt terwijl je werkt. Je kan dit al doen als je naar de kantine loopt voor een kop thee. Neem een kleine omweg waardoor je wat extra stappen zet.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply