Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Heeft je kind stress?
  Rate this post

  Stress is iets heel vervelends. Iedereen met een veeleisende baan weet daarover mee te praten. Ook kinderen kunnen stress hebben. Dingen als verjaardagen of Sinterklaas kunnen heel spannend zijn als je klein bent.

  Normale stress hoort bij het leven. De spanning voor een spreekbeurt maakt dat je goed wil presteren en is dus functioneel. Als een kind valt en zijn knie schaaft, dan is er op dat moment even stress. Wanneer het door een ouder getroost wordt, staat het kind op en speelt het weer verder. Op deze manier leren kinderen om met moeilijke situaties om te gaan.

  Schadelijk
  Ernstige langdurige stress ervaart een kind als het op school gepest wordt of als het bijvoorbeeld een grootouder verliest. Ook zaken als faalangst, ADHD of dyslexie kunnen veel spanning opleveren. En wat te denken van gescheiden ouders? Langdurige stress kan heel schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij stress is het lichaam in een staat van ­voortdurende paraatheid. De spieren zijn te gespannen. Een kind reageert dan prikkelbaar, druk en boos. Het lichaam maakt hierbij overmatig gebruik van het ­stresshormoon adrenaline.

  Ontspanning
  Om goed te kunnen functioneren, is het voor een lichaam juist van essentieel belang dat er een afwisseling is tussen inspanning en ontspanning. Vooral tijdens de slaap werken bijvoorbeeld je darmen optimaal. Daarom hebben kinderen bij stress vaak last van buikpijn. Voldoende rust leidt ook tot een betere weerstand. Ontspanning geeft eveneens een gezonde hormoonbalans, wat in de stresssituatie betekent dat het adrenalineniveau weer even kan dalen.
  Wanneer een lichaam te lang in een overspannen staat verkeert, raakt het uitgeput. Het stresshormoon ­adrenaline is op, waardoor de balans is verstoord, met als gevolg ­oververmoeidheid en lusteloosheid.

  Hormoonbalans herstellen
  VoetreflexPlus is een aangename vorm van massage die de broodnodige ontspanning brengt. Hierdoor kan de verstoorde hormoonbalans zich weer herstellen. Het te langdurig hoge niveau adrenaline heeft schade toegebracht aan verschillende organen, waardoor er veel afvalstoffen geproduceerd zijn. Door de massage kunnen ook deze gifstoffen verwijderd worden. Bovendien is een voetmassage gewoon lekker en zelfs voor kinderen die niet aangeraakt willen worden vaak wel haalbaar.

  Verzekeringen vergoeden gelukkig meestal de ­voetreflexmassages. Indien gewenst kom ik bij je thuis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply