Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Het Emma Kinderziekenhuis is een stukje van mij’
  4/4 - (1 stemmen)

  Revetha Collé beviel in 2016 van de tweeling Gyvan en Roshaun. Toen die geboren waren na een zwangerschap van 26 weken, volgde voor de jongens en hun ouders een intensieve opnameperiode van in totaal vier maanden.

  Revetha: ‘De periode in het ziekenhuis raakt me nog steeds. De artsen zeiden: ‘Je moet erover nadenken dat Gyvan het misschien niet overleeft.’ Zoiets geeft je een andere kijk op het leven: ‘dit is belangrijk, de rest doet er niet toe’. Je laat dingen ook veel sneller los.’

  Sterke herinneringen
  ‘Die hele periode in het Emma Kinderziekenhuis, in het Amsterdam UMC, is ook gewoon echt van ons. De sterke herinneringen die mijn man Rajiv Ryan en ik hebben. Het geluid, de geur van de afdeling IC Neonatologie. Als ik de afdeling bijvoorbeeld in een tv-programma zie, dan ruik ik het weer, alsof ik er weer ben. Het Emma is een stukje van mij.’

  Moeder en kind bij elkaar
  ‘Ik lag twee weken op een andere afdeling, gescheiden van mijn jongens. Ik word er emotioneel van als ik hoor dat er straks in de nieuw te bouwen afdeling kamers komen waar moeder en kind bij elkaar kunnen verblijven, ook als de moeder zelf zorg nodig heeft (zie kader, red.). Ik weet hoe het voelt om gescheiden te zijn! Heel mooi dat er sowieso aparte kamers komen, zodat je niet te veel van de zorgen van andere ouders meekrijgt.’

  Op www.steunemma.nl lees je hoe het nu gaat met Gyvan en Roshaun.

  Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis
  Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis zet zich in om ieder kind in het Emma een optimaal leven te geven. Dit doet de stichting door het versterken van de medische en psychosociale zorg, door het verzorgen van de allerbeste faciliteiten en door wetenschappelijk onderzoek te steunen.
  Het grootste project dat de Stichting in de komende jaren financieel wil steunen, is de realisatie van een nieuwe afdeling IC Neonatologie. Een afdeling waar 36 een- en tweepersoonskamers komen voor ernstig zieke en te vroeg geboren baby’s. Op deze kamers hebben ouders meer privacy en kunnen zij dag en nacht bij hun kind verblijven. Ook komen er speciale kamers waar net bevallen ernstig zieke moeders en hun zieke baby’s samen worden verzorgd. Daarnaast komen er voorzieningen voor ouders, zoals gemeenschappelijke huiskamers om te ontspannen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply