Rate this post
 • Hoera, een nieuw huis! Tijd voor een nieuw interieur
  Rate this post

  Of je nu voor het eerst op jezelf gaat wonen of je vertrouwde nestje achterlaat voor een nieuwe woning; verhuizen is de manier om met een frisse lei te beginnen. Zelfs op kamers gaan, biedt de mogelijkheid om een nieuwe start te maken. Het is immers jouw plekje waar je zelf bepaalt wat het interieur wordt. Dus ga je voor een tiny house binnenkant die lekker strak is of juist in hippie stijl met veel kleur en accessoires? Of ga je je paleisje met vijf slaapkamers in het nieuw steken, met ieder een eigen thema? Alles is mogelijk. Maar voor het zover is, komt er wat regelwerk aan te pas.

  Het nieuwe huis klaarmaken
  Voordat je de dozen in het oude huis gaat inpakken en alles naar de nieuwe woning verhuist, is het belangrijk om het nieuwe huis eerst klaar te maken voor de verhuizing. Zo is het verstandig om de vloeren en muren van de kamers al helemaal op orde te hebben. Dit ga je namelijk niet meer doen als je eenmaal je woning hebt ingericht. Waarschijnlijk heb je nieuwe gordijnen of andere raamdecoratie nodig, want het komt zelden voor dat je dat uit het oude huis kan meenemen. Bepaal dan meteen of je voor een strak Scandinavisch design wil gaan of dat je toch liever een bohemian interieur wil creëren. Door je ideeën voor het interieur goed voor te bereiden, kun je veel gemakkelijker verhuizen.

  Interieurtrends
  Of je nu een groot of klein huis gaat betrekken, we zien in de interieurtrends steeds meer terug dat het lekker groen mag zijn in huis. Zelfs in heel strakke, minimalistische interieurs sieren kamerplanten de kamer. Woon je klein? Kies dan voor kleine kamerplantjes die je aan de muur kan hangen bijvoorbeeld. Zo staan ze niet in de weg en geniet je toch van groen in de woning. Planten passen perfect bij de woontrends als lichte kleuren, natuurlijke materialen, duurzaamheid, de jaren negentig van de vorige eeuw en natuurlijk dé trend van 2023: accentkleur groen!

  Houden of wegdoen
  Verhuizen is ook zo een moment waarop je de keukenlaatjes, kasten en dergelijke goed kan opruimen. Welke spulletjes gaan er mee en wat laat je achter? Het is een heel gedoe. Probeer ruim voor je gaat verhuizen deze keuzes te maken. Pak daarom kamer voor kamer in, zet er een vuilniszak bij of maak een account aan op een verkoopwebsite om spulletjes die nog wel goed zijn, maar niet meer bij je passen, te verkopen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de woning is waar je naartoe verhuist. Ga je van een flat of eengezinswoning naar een tiny house, dan zal je meer spulletjes wegdoen dan wanneer je naar een grotere woning gaat. Twijfel je dan kun je nog altijd een opslagruimte huren voor die spulletjes die je nog wel wil bewaren, maar niet direct mee wil of kan nemen naar je nieuwe woning.

  Inpakken en wegwezen
  Terwijl je bezig bent met het interieur van het nieuwe huis, is het handig om alles rondom de verhuizing verder te regelen. De Consumentenbond geeft goede verhuistips met een checklist voor het in orde maken van zaken als de internetaansluiting, energieleverancier en de post. Zo kun je tijdens je eerste avond in het nieuwe huis na al het harde werken gewoon een filmpje op Netflix kijken. Verhuizen kun je overigens zelf doen, maar met hulp van een verhuisservice hoef je heel wat minder te sjouwen. Vooral als je in één keer over wil gaan. Het is natuurlijk net zo leuk om – als je daar de tijd en ruimte voor hebt – het nieuwe huis kamer voor kamer in te richten. Kies je daarvoor, dan neemt de verhuizing wellicht meer tijd in beslag, maar kun je ook rustiger nadenken wat je wil.

  Passende raamdecoratie
  Een goede verhuistip: bestel tijdig je raamdecoratie op maat voor het nieuwe huis. De reden hiervoor is simpel; er zit levertijd aan. Daarnaast moet je nog even de tijd maken om alles te (laten) bevestigen in huis. Bovendien is het fijn als je het in een leeg huis kan ophangen. Dat geldt voor een grote woning en natuurlijk voor een tiny house. Raamdecoratie is sfeerbepalend en geeft je woning meteen sfeer. Het is er in vele stijlen, van minimalistisch tot bohemian en van landelijk tot industrieel.

  Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Vergeet er niet van te genieten, want het inrichten van een nieuwe woning is spannend, maar heel leuk om te doen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply