Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Huidveroudering? Weg ermee!
  Rate this post

  Je hoeft niet op de kalender te kijken om te ontdekken dat je al heel wat jaartjes op deze aarde rondloopt. Je spiegelbeeld vertelt je immers ook wel dat de jaren beginnen te tellen: lachrimpels rond je ogen, lijntjes naast je mond en je kaaklijn is ook niet meer zo strak als voorheen. Of je het nu wilt of niet: je huid veroudert in de loop der jaren. Daar is niets aan te doen. Toch?

  Laten we eerst eens kijken hoe die huidveroudering werkt. Het heeft voor een groot deel te maken met je bindweefsel. Dit weefsel vind je door je hele lichaam. Het heeft een steunende en verzorgende functie. Bindweefsel beschermt de organen en bepaalt hun vorm. Het verzorgt de onderlinge beweeglijkheid van je organen en vormt de weg waarlangs bloedvaten en zenuwen naar je organen worden geleid.
  Het bindweefsel van een jonge huid zit vol collageen en elastine. Bij het ouder worden, zal er minder collageen en elastine worden aangemaakt. Je kunt het als het ware vergelijken met een elastiekje waar de rek uit is: je huid wordt slapper en je krijgt rimpels.

  Dé ideale anti-agingsaanpak
  Er is echter een manier om de fibroblasten (cellen in je bindweefsel) in je huid te stimuleren om meer collageen en elastine aan te maken: de bindweefselmassage. ‘Het is dé ideale anti-agingsaanpak’, weet Wendy Smits. ‘Het is een cosmetische massage die de cellen in het bindweefsel niet alleen stimuleert tot de aanmaak van collageen en elastine, maar het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en de afvoer van afvalstoffen. Huidverslapping, fijne lijntjes, littekens, acne en cellulitis zijn er goed mee te behandelen.’

  Conditie van je huid verbetert
  Wendy combineert bindweefselmassage met pincementstechnieken. ‘Deze huidverbeteringstechniek prikkelt de zenuwuiteinden in de huid door middel van pittig uitgevoerde kneepjes. De combinatie van die twee zorgen voor een stralende en strakkere huid die optimaal functioneert.’ Voor het beste resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. ‘De massage is geschikt voor vrijwel ieder huidtype’, vervolgt Wendy. ‘Het is echt mooi om te zien wat de massage met de conditie van de huid doet. Na de behandeling is het de bedoeling dat de huid een egaal rode kleur heeft, doordat de doorbloeding op gang is gebracht. Daarna gaat de huid echt stralen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply