Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Huilen om het huilen
    Rate this post

    Met de ogen op half zeven en de klok op half vijf trek je met moeite het dekbed van je af en strompel je je pantoffels in, uit bed. Als een alarmsirene klinkt het door je nog donkere huis: ‘Wat is ‘ie overstuur…’ Al nachten achter elkaar schrik je wakker van het kleinste geluidje en met een zwaar hoofd pak je je kleintje weer op en probeer je hem te kalmeren.

    Natuurlijk heb je het voor je baby over, maar het vele huilen gaat gepaard met stress, slaaptekort en frustratie. Wanneer een collega doodleuk vertelt dat haar kindje zeven uur op een nacht slaapt, prikken de tranen jou achter de ogen. Waarom huilt jouw baby zo?

    Een huilende baby of een huilbaby?
    Een baby die met regelmaat huilt is nog niet per se een huilbaby. Gedurende de eerste 6 tot 8 weken huilt je baby het meest, gemiddeld in sessies van 2,5 uur. Hierna zal dit afnemen. Je baby is een huilbaby wanneer die aan de 3-3-3-regel voldoet: drie weken, minimaal drie dagen in de week, drie uur per dag. Het gehuil is meer krijsen dan huilen en niets helpt. Hierdoor slapen ze kort en raken ze oververmoeid.

    Wat kun jij doen?
    Als je merkt dat je kindje ontroostbaar is en maar blijft huilen, dan is het goed om de huilmomenten bij te houden in een dagboek of notitieboekje. Schrijf op hoe lang hij huilde, rond welk tijdstip en wat hem uiteindelijk liet ophouden. Zo kun je op een objectieve manier patronen zien. Verder is het goed om een (semi-)vaste dagindeling samen te stellen. Dit biedt jou wat rust en geeft je kindje een gevoel van regelmaat.
    Er kunnen een hoop oorzaken zijn van het huilen van je baby. Wanneer je alle basisbehoeftes hebt gecheckt en hebt afgehandeld, en je weet niet meer hoe je moet handelen, vraag dan hulp.
    Vergeet echter niet dat jij de ouder bent! Jij kent je kindje door en door en jij weet wanneer het huilt om aandacht of omdat er iets ‘niet goed zit’. Er is een oorzaak van het huilen en je baby doet het niet om je te treiteren of te pesten.

    Je bent echt niet alleen
    Bij Praktijk Allergie Vrij Leven helpt Jolande mensen bij allerlei uiteenlopende klachten en kwalen, waaronder die van baby’s. Zo kan de Total Reset Methode of de Nucleus Methode ingezet worden bij een huilbaby. ‘Een kindje kan bijvoorbeeld last hebben van bepaalde overgevoeligheden of voedselintoleranties, zonder dat het dat kan uitleggen. Daar kunnen allerlei gezondheidsproblemen door ontstaan. Denk aan pijntjes, stofwisselingsproblemen of KNO-klachten. Geen wonder dat je kindje daarom moet huilen!’
    Als het geen gevoeligheden zijn, dan kan er een emotionele oorzaak onder zitten, een geboorte die niet is gegaan zoals de ouders hadden gepland, een keizersnee of een tang- of vacuümverlossing. Hierdoor kan er een geboortetrauma zijn ontstaan en dit kan gereset worden met EHBB: Emotionele Hulp Bij Bevallingen.

    ‘Het kon dus wél anders’
    ‘Ik merkte het eerst bij mezelf. Ik was prikkelbaar, aangebrand en kon niks verdragen. Ik moest mezelf door de dag heen slepen, maar de nacht bood ook geen verlichting, want toen begon het. Het brak mijn hart om ons dochtertje nacht na nacht, urenlang zo ontzettend hard te horen huilen. We hebben alles geprobeerd en hebben elk zelfhulpboek geraadpleegd. Wij als ouders trokken het niet meer, maar ik vond het ook zo treurig voor haar. Er was duidelijk wat aan de hand. We zijn gaan rondvragen bij andere jonge ouders en zij hadden baby’s die ook wel huilden, maar lang niet zoveel. We wisten dat het ten koste zou gaan van haar opvoeding als we dit zo zouden laten doorgaan, dus toen zijn we hulp gaan zoeken. Zo zijn we terechtgekomen bij praktijk Allergie Vrij Leven. Samen met Jolande zijn we aan de slag gegaan voor behandeling met de Total Reset Methode. Zo kwamen we erachter dat het haar darmen waren waar ze last van had en dit was dus met name in de avonden, na de voeding. Hier hebben we nu naar kunnen handelen en hoewel ze nog steeds weleens huilt, is het ontzettend afgenomen.’

    Het ontstaan van de Total Reset Methode
    In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld; een therapie gericht op het elimineren van allergieën. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Niet alleen allergieën moesten worden aangepakt, maar ook emoties, hormonen en neurotransmitters. Hieruit is de Total Reset Methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de westerse geneeskunde met de oosterse invloeden van acupunctuur.

    Wist je dat …
    … baby’s met de ogen open huilen als ze bang of boos zijn? Hebben ze pijn, dan huilen ze vaker met hun ogen dicht.
    … tranen in de eerste maanden uitzonderlijk zijn? De traanbuisjes zijn dan nog in ontwikkeling.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply