Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik was ontzettend blij met mijn haarwerk’

  ‘Ik vond het heel heftig om mijn haar te verliezen’, blikt Anne te Boekhorst (41) terug. ‘Vooral als je in bed ligt met je partner en je hebt geen haar meer. Vreselijk! Ook mijn kinderen vonden het best heftig om me zo te zien. Vooral de jongste van 7. Zij wilde graag mijn kale hoofd zien, maar is daar behoorlijk van geschrokken. Nee, dan verlicht het toch enorm wanneer je zo’n haarwerk kunt dragen.’

  Anne te Boekhorst kreeg 6 jaar geleden de diagnose MS. ‘Ik heb een heel agressieve vorm en mijn gezondheid ging hard achteruit. Dan ben je 41 en heb je ineens geen werk meer. Je kunt niet meer lezen, niet meer autorijden, niet meer tennissen en je loopt slecht. Ik ben zelfs even bijna blind geweest. Met een stamceltransplantatie zou de ziekte tot stilstand kunnen worden gebracht. Daarvoor moest ik echter naar Zweden, want in Nederland kom je daarvoor alleen maar in aanmerking als je kanker hebt. Een zware chemokuur, om mijn hele immuunsysteem te resetten, was onderdeel van de behandeling. Het gevolg daarvan was dat ik mijn haar zou verliezen.’

  Daarom ging Anne op zoek naar een haarwerk. ‘Ik wilde als ik naar buiten ging niet zo’n mutsje op. Dat maakt het gelijk zo zichtbaar dat je ziek bent en de behandeling zelf vond ik al heftig en intensief genoeg. Er was echter één probleem: over twee weken zou ik al naar Zweden vertrekken. Toen ik Designline belde, verzekerde Liane me dat dat helemaal geen probleem was en ze zorgde dat ik snel kon langskomen. Het voelde gelijk heel welkom, heel open en warm. Liane heeft goed meegedacht en ervoor gezorgd dat ik, vlak voordat ik naar Zweden ging, mijn haarwerk had! Na mijn behandeling in Zweden is ze zelfs nog een keer bij me thuis geweest om het haarwerk te knippen omdat ik het iets te lang vond. Ze gaf me ook allerlei tips. Liane is zó’n warm mens, heel pragmatisch! Ze heeft me echt op mijn gemak gesteld. Ik heb dat ook uitgebreid beschreven in het boek dat ik over mijn ziekte en de stamceltransplantatie heb geschreven: ‘MS uitgeschakeld?!’. De opbrengst daarvan is bestemd voor MS-Kinderkampen. Mijn eigen kinderen zijn er twee keer geweest en ze hebben veel aan deze ervaring met lotgenootjes gehad.’

  Uit de zaak
  Liane Borst, gecertificeerd haarwerker en topstylist, zet haar expertise graag in voor mensen die te maken hebben met ziekte en een moeilijke tijd doorgaan. ‘Met Haarzorg.nl zet ik mijn ervaring in om mensen te helpen zich een beetje beter te voelen.’
  Gecertificeerd haarwerker Margreet Boot werkt al meer dan 20 jaar samen met Liane als topstylist bij Designline Kappers. ‘Daarnaast heb ik ruime ervaring met het verzorgen van de haarwerken bij Haarzorg.nl. Ik vind dit werk fantastisch om te doen. Ik krijg er zo ontzettend veel dankbaarheid voor terug!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply