Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik zit nu echt helemaal op mijn plek’
  Rate this post

  Ik wilde altijd al een eigen bedrijf hebben, al wist ik eerder nog niet waarin. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het leek me geweldig om zelf keuzes te kunnen maken voor een zaak.

  Voordat ik schoonheidsspecialiste werd, heb ik een opleiding gevolgd in de zorgsector. En ik heb verschillende banen gehad, zoals in de sociaal-maatschappelijke dienstverlening, bij de GGZ, en ik heb ook nog op een kantoor gewerkt. Maar het beviel allemaal toch niet echt, en toen heb ik het roer omgegooid en heb ik een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd. Direct na het afronden ervan ben ik voor mezelf begonnen en heb ik een ruimte gehuurd aan de Stationsweg in Alkmaar. Dat is nu ruim 2 jaar geleden. Het was wel heel spannend om op zo’n manier te beginnen. Het was echt alles of niets.

  Nu ik ook echt ondernemer ben, kom ik ook allerlei dingen tegen waar ik eerder niet zo bij had stilgestaan, zoals actief zijn op sociale media en het opbouwen van een klantenkring. In het begin had ik natuurlijk nog helemaal geen klanten, maar gelukkig werden dat er steeds meer. Het is voor mij daarbij een voordeel dat ik aangesloten ben bij de ANBOS. Iedereen kan zich ‘schoonheidsspecialiste’ noemen, maar een erkenning van de ANBOS geeft aan dat de klant goed zit bij een bepaalde schoonheidsspecialiste. Als ondernemer ontdek je ook waar je kracht ligt en waar je nog aan moet werken. Je leert door te vallen en weer op te staan. Het is dus ook een persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt. Dat is wel een mooi proces.

  Ik zit nu echt helemaal op mijn plek! Het mooie van mijn werk als schoonheidsspecialiste is dat er veel uitdagingen zijn. Er zijn zoveel behandelingen waar je je in kunt specialiseren. Het is ook nog eens werk waarbij je een persoonlijke band opbouwt met een cliënt. Samen met hem of haar werk je aan een oplossing voor een bepaald huidprobleem. Op dit moment ben ik bezig met een acnespecialisatie, en dat is supertof! Acne is iets waar iemand jarenlang mee kan zitten en dat iemand onzeker kan maken. Het is dan mooi dat je iemand echt kunt helpen. Een acnespecialisatie past ook goed in mijn huidige aanbod, want ik bied al microdermabrasiebehandelingen. Die zijn prima geschikt als stap ná de acnebehandelingen. Met microdermabrasie kun je namelijk littekens en de huid gladder maken. Zo kan ik cliënten blij de deur uit laten gaan!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply