Rate this post
 • Jij speelt de hoofdrol!
  Rate this post

  Eén op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Ook bij mannen komt deze vorm van kanker in toenemende mate voor. Steeds meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. De mogelijke gevolgen van de behandeling van borstkanker op de lange termijn worden daardoor ook meer zichtbaar. Sommige klachten ontstaan al tijdens de behandeling, andere treden soms pas jaren na de behandeling op.

  In 2015 organiseerde Sabine Wernars samen met haar zus het Borstkankersymposium, met als thema ‘De Naakte Waarheid’. Bij dit symposium waren veel (ex-)borstkanker­patiënten aanwezig. Ook was dit symposium voor bij­voorbeeld een collega of werkgever van de patiënt. Dit om inzicht te krijgen in waar diegene mee te maken krijgt. Deze dag waren er interactieve workshops met ervaringsdeskundigen en specialisten met relevante thema’s waar je direct iets aan hebt. Ook waren er genoeg rustmomenten om de informatie te verwerken en met lotgenoten van gedachten te wisselen. Je kon ook speeddaten met specialisten. Iedereen die er rondliep had kennis en een verhaal te vertellen. Bezoekers kwamen thuis vol nieuwe energie, met tips, relevante informatie, nieuwe contacten én een positief gevoel over zichzelf!

  Visie
  Sabine en haar zus willen benadrukken dat er een taboe ligt op borstkanker in het algemeen. Maar ook bijvoorbeeld op de werkvloer. Het is een lastig onderwerp om te bespreken met collega’s en werkgever. Sabine vindt dat er niet altijd op de juiste wijze aandacht voor borstkanker gevraagd wordt, hoe men dat als een soort marketing de wereld in wil gooien. Ze wil op een andere manier geluiden laten horen over dit onderwerp. Vanuit de patiënt! Sabine is ervaringsdeskundige op dit gebied en vroeg zich af: ‘hoe zou ik het doen?’ Ze zette haar ideeën op papier, legde het haar zus voor en zij was enthousiast. Zo is het symposium en de stichting ‘Jij Speelt de Hoofdrol’ ontstaan. De stichting heeft onder andere ten doel: het zoeken naar en het vinden van oplossingen voor uitdagingen die borstkankerpatiënten op hun levenspad tegenkomen.

  Steun de stichting
  Sabine en haar zus willen graag nog zoveel meer voor borstkankerpatiënten betekenen naast het symposium. Jij kunt deze stichting daarbij helpen. Draag bij als donateur of sponsor! Het gaat om je vrouw, man, moeder, vader, zus, broer, vriendin, vriend, collega of werknemer. Deze stichting helpt bewustzijn te creëren voor belangrijke aspecten die samengaan met de ziekte. Van kanker naar een leven na kanker.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply