Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De juiste zorg voor jouw voeten
  Rate this post

  Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie tweederde de ziekte overleeft. De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een voetzorgverlener voor de juiste zorg. De specialisatie Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan hierin voorzien. Bezoek een OVV om klachten aan handen of voeten te verminderen of te voorkomen.

  Een Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen, zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

  Behandeling
  Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kanker­patiënten in een zo goed mogelijke conditie te ­brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de ­gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Daarom werkt de OVV volgens bepaalde vastgestelde richtlijnen. Een OVV-behandeling kan bestaan uit het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingroeiende nagels en het repareren van gespleten nagels. Een ontspannende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk. Een OVV weet wanneer deze massage wel en niet toegepast mag worden.

  Voetprofessional
  Mensen met kanker die een Oncologisch Voetzorgverlener willen bezoeken, kunnen contact opnemen. De eerste afspraak is een intakegesprek. De patiënt vult een korte vragenlijst in, onder meer over de klachten, het ziekteverleden, eventuele medicatie en orthopedische ­hulpmiddelen. Als iemand actief behandeld wordt voor kanker, is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelend arts aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. Daarnaast wordt een voetzorgtraject niet uitgevoerd zonder toestemming van de behandelend arts of oncoloog.

  Over ons
  Fuotprint is een medisch-pedicurepraktijk. Wij zijn gespecialiseerd in ‘risicovoeten’, ontstaan door aandoeningen als reuma, diabetes, kanker, ouderdom of spasticiteit. Bij ons staan professionaliteit, hygiëne en zorgzaamheid hoog in het vaandel, en ons doel is dan ook dat mensen zich zo prettig mogelijk voelen in de praktijk. Onze praktijk is geschikt voor mindervaliden en bevindt zich op de begane grond. Natuurlijk zijn ook niet-risicovoeten bij ons welkom.
  Bij Fuotprint Fonkelnij zijn speciale therapiesokken verkrijgbaar voor de oncologische voet. Dit zijn sokken die op bepaalde gevoelige plekken bescherming bieden door stukjes gel in de sok. Voeten van een kankerpatiënt zijn immers heel gevoelig.
  Binnen Lokaal 52 (het gehele bedrijvenpand) werken wij samen met andere disciplines die bijvoorbeeld een goede aanvulling zijn op de behandeling van de oncologievoet (acupunctuur vanwege neuropathie (= gevoelloosheid), door de chemotherapie en fysiotherapie vanwege bewegingsstoornissen en spierpijn na de intensieve chemobehandeling, of bijvoorbeeld een ontspannende schoonheidsbehandeling door onze schoonheidsspecialiste) om het voor de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken tijdens en na uw behandeltraject. Kijk hiervoor op www.lokaal52.nl.
  Al sinds de oprichting zijn wij lid van de NMMV (Nederlandse Maatschappij voor Medisch Voetzorgverleners), die is aangesloten bij de NVVO (Nederlandse Vereniging Voor Oncologie).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply