Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kijkoperaties van de pols
  Rate this post

  In Spijkenisse Medisch Centrum worden regelmatig kijkoperaties van de pols uitgevoerd: een zogenaamde ‘polsscopie’. Hiermee kunnen veel afwijkingen van de pols op een relatief eenvoudige manier behandeld worden.

  De wachttijd voor een polsscopie in Spijkenisse Medisch Centrum is korter ten opzichte van andere ziekenhuizen. Nog een voordeel van een polsscopie is dat er gebruik gemaakt wordt van kleine sneetjes, waardoor het herstel vaak snel is. Bovendien wordt een polsscopie in dagbehandeling uitgevoerd. Je bent dus in principe dezelfde dag weer thuis.

  Voor welke afwijkingen?
  Er wordt een groot aantal afwijkingen met een polsscopie behandeld in Spijkenisse Medisch Centrum. Denk aan ganglion van de pols, herstel van de meniscus van de pols (TFCC), herstel van bandscheuren (SL-ligament en LT-ligament), artrose van de duimbasis of polsgewricht en schoonmaakoperatie (synovectomie). Als je klachten aan je pols hebt, ga je naar de huisarts. De huisarts kan jou doorverwijzen naar de medisch specialist in Spijkenisse Medisch Centrum. Mogelijk kom je in aanmerking voor een polsscopie.

  Hoe verloopt een polsscopie?
  Bij een polsscopie wordt er een aantal kleine sneetjes in de pols gemaakt. Door een van die sneetjes gaat de camera je pols in, door de andere sneetjes kleine hulpinstrumenten. Mocht het nodig en ook mogelijk zijn, dan wordt er gelijk een behandeling uitgevoerd. De ingreep wordt uitgevoerd om te kijken waar de klachten vandaan komen (diagnostisch) of om afwijkingen te herstellen (therapeutisch).

  Succesvolle behandeling
  Patiënten met pijn aan de pinkzijde van de pols hebben vaak een scheur in het TFCC. Het TFCC is de meniscus die de ellepijp en het spaakbeen met elkaar verbindt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met een dergelijke afwijking in de pols uitstekend met een polsscopie behandeld kunnen worden. Verder is gebleken dat er bij het verwijderen van een ganglion van de pols met een polsscopie slechts 4% kans bestaat dat de ganglion terugkomt, terwijl dit met een ‘open’ operatie 20 tot 40% is.

  De voordelen
  – Korte wachttijd
  – Dagbehandeling, dus dezelfde dag weer thuis
  – Kleine sneetjes, dus snel herstel

  Bekijk je medische gegevens
  Log in op mijn.spijkenissemc.nl met DigiD met SMS of de DigiD-app
  – Bekijk je medische gegevens, afspraken, vragenlijsten en brieven van de specialist.
  – Je kunt na jouw gesprek met de arts direct de conclusies en voorgestelde behandelingen nalezen.
  – Binnen 24 uur kun je uitslagen van laboratorium, radiologie, pathologie en microbiologie bekijken.

  Heb je nog geen DigiD met SMS? Vraag deze aan via www.digid.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply