Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Met kleine stapjes vooruit

  Als je ernstig ziek bent of een ziekte­periode achter de rug hebt, dan verandert er van alles in je leven. Je kunt onder andere je werk langere tijd niet meer uitvoeren en wanneer je toe bent aan reïntegreren, vraagt dat veel ­energie van je.

  Als je langer dan een jaar ziek thuis gezeten hebt, dan kan Van Hoek & Partners jou helpen bij de reïntegratie om weer terug te kunnen keren naar het arbeidsproces. Berthie van Hoek: ‘In eerste instantie helpen we je in gesprekken door objectief te kijken hoe het met je is en wat je nodig hebt. Het kan erg prettig zijn om dit met een neutraal deskundig persoon te doen die er voor jou is. Deze gesprekken hebben als doel te onderzoeken of je weer in de organisatie kan re-integreren op je oude werkplek, of dat er elders in de organisatie nog een goed passende plaats is. We voeren deze gesprekken in samenwerking met je leidinggevende, iemand van HR en de bedrijfsarts.
  Als blijkt dat je niet terug kan keren in je oude functie of elders in de organisatie, komt de volgende stap aan de orde. Een tweede spoortraject bij Van Hoek & Partners bestaat uit een aantal stappen, waarbij jij en je werkgever betrokken zijn.’

  Het traject moet goed voelen
  ‘Terugkeer naar werk moet nooit te snel gaan. We kijken naar jou als persoon, bieden maatwerk en letten er goed op dat je stapje voor stapje re-integreert. Het traject moet voor jou goed voelen. We gaan kijken naar jouw sterke kanten en mogelijkheden op werkgebied. Daarbij bieden we ook psychologische begeleiding. Mocht er een dieper thema zijn wat jouw herstel tegenhoudt, dan kunnen we je doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog’, licht Berthie toe.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply