Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Kom in actie!
    Rate this post

    Merk je dat je kind het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen? Komt jouw zoon of dochter niet met eigen ideeën en doet hij of zij vooral wat de ander zegt? Of kan jouw kind onduidelijk ‘stop’ zeggen? Lees hieronder wat je kunt doen om je kind weer-baarder te maken.

    ‘Weerbaarheid’ betekent dat je kind leert om in een spannende of oneerlijke situatie bewust te handelen, en daarbij zelfvertrouwen te ontwikkelen. Als je kind weerbaar is, durft het voor zichzelf op te komen, mét respect voor de ander. Het gaat niet alleen om situaties waarbij de ander iets vervelends doet, maar ook om weerbaar zijn tegen teleurstellingen, zelf dingen kunnen oplossen, én een eigen mening hebben. Voor jonge kinderen kan het best moeilijk zijn om voor zichzelf op te komen. Ze hebben nog weinig inzicht in hun gedrag en niet zoveel ervaring in hoe je (op tijd) kunt aangeven dat je iets niet wilt.

    Spelenderwijs het zelfvertrouwen van je kind vergroten
    Heldere keuzes kunnen maken, lekker in je vel zitten, weten wat je wilt en wie je bent. Je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen of leren om op een prettige manier voor jezelf op te komen. Dit zijn allemaal vaardigheden die je in het dagelijks leven kunt toepassen. De Kinderhoeksteen geeft weerbaarheidstrainingen aan kinderen en pubers. ‘We gaan in de training uit van eigen kracht en mogelijkheden. Een kind dat weerbaar is, heeft een goed gevoel van eigenwaarde en is zich bewust van zijn of haar eigen gevoelens en die van anderen’, geeft Sabina Krijger van De Kinderhoeksteen aan.

    Sabina: ‘Luisteren naar je lijf wordt tegenwoordig niet meer geleerd op school, terwijl dit zo belangrijk is. Als je lichaam aangeeft dat het niet goed is, moet je daarnaar luisteren: het is je alarmsysteem. Kinderen durven dit vaak niet.’

    Weerbaarheidstraining
    De Kinderhoeksteen geeft de training Methode B, een combinatie van Rots en Wateroefeningen en vanuit Marietje Kessels project. Er zijn twee groepen: kinderen tussen de 7 en 11 jaar en kinderen tussen de 12 en 16 jaar. De training van pubers start op 16 mei 2018 en die van de kinderen op 17 mei, en het is mogelijk om je aan te melden tot en met 9 mei 2018. De trainingen bestaan uit 7 bijeenkomsten van 75 minuten en vinden plaats op de donderdagmiddagen. Vol = Vol! Training gemist? Geen paniek: in het najaar starten weer nieuwe trainingen.

    Uniek
    Sabina: ‘Het unieke aspect aan deze trainingen is dat het voor mij niet stopt na het traject. Ik blijf altijd beschikbaar en bereikbaar voor de ouders. Tijdens de trainingen zijn de ouders niet aanwezig, maar ze kunnen na afloop van het traject wél contact met mij opnemen. Ook geef ik opdrachten mee die de ouders met de kinderen thuis kunnen oefenen. Na een training van 7 weken is het nog niet klaar. Een kind kan een verandering eigen maken na 8 of 9 weken. Dit verschilt per kind. Ik hoop de kinderen voor langere tijd wat mee te geven. Ik heb een medische en pedagogische achtergrond en in combinatie met deze trainingen kan ik de ouders én de kinderen goed helpen. Ik weet welke systemen er loskomen tijdens en na dit traject. En soms is een luisterend oor al voldoende voor de benodigde geruststelling.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply