Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Ik kreeg last van acne op latere leeftijd’
    Rate this post

    Dacht ik eindelijk verlost te zijn van mijn grote kwaal uit mijn puberteit, werd ik er rond mijn dertigste weer mee geconfrontreerd. Acne. Mijn talgklieren produceerden te veel talg en raakten daardoor verstopt. Bacteriën hoopten zich op, waardoor ik ontstekingen en een vettere, glanzende huid kreeg. Het vervelendste gevolg: die rode bobbeltjes gevuld met pus, vooral rond mijn kin, wangen en neus.

    Ik stoorde me enorm aan mijn acne. Voor mijn werk als bedrijfsjurist geef ik vaak presentaties en voer ik gesprekken met mensen waarbij je direct tegenover elkaar zit. Het is belangrijk voor me om er representatief en verzorgd uit te zien. Puistjes passen niet in dat plaatje. Ik vroeg me af waarom ze na zo lang wegblijven ineens weer kwamen opdoemen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de boosdoener van mijn acne. Ik leefde al best gezond: ik dronk veel water en at veel verse groenten en fruit. Ongezonde voeding leek mij dus niet echt de boosdoener. Was het dan misschien mijn anti-rimpelcrème, die mijn huid erg vet maakte en mijn poriën deed verstoppen? Daarnaast las ik dat stress ook de boosdoener kunnen zien. Een meditatiecursus en drie andere crèmes later had ik alleen nog stééds last van die irritante puistjes.

    In plaats van te mokken in mijn eentje besloot ik ook anderen te betrekken in mijn strijd tegen acne. Op aanraden van een vriendin stapte ik naar de huidtherapeut. Deze vertelde me dat mijn puistjes waarschijnlijk ontstonden door een samenspel van factoren: inderdaad stress en bepaalde cosmetica, maar ook hormonale invloeden en genetische bepalingen. Bedankt mam… De regelmatige peelings die ik op aanraden van de huidtherapeut onderging, waren op basis van fruitzuur. Ook kreeg ik middelen mee waarmee ik mijn huid kon reinigen en verzorgen. Ietwat huiverig probeerde ik ze: wat nou als mijn acne hierdoor juist verergerde? Maar al snel merkte ik dat mijn huid wat dunner werd. Ook had ik een stuk minder last van puistjes en mee-eters. Inmiddels kan ik zelfs zeggen dat ik door de juiste huidverzorging genezen ben van mijn acne. Ik stap weer zelfverzekerd en met een fris hoofd mijn meetings in, zónder puistjes.

    – Feline, 32 jaar

    De huidspecialist aan het woord

    Sharmila Toekoen van Cosmedi4U: ‘Als je last hebt van acne, dan kan een peeling effectief zijn om je klachten te verminderen. Tijdens de peeling worden dode, losse huidcelen verwijderd, waardoor je poriën minder geblokkeerd raken. Wordt je huid regelmatig gepeeld, dan zullen mee-eters niet meer zo snel ontstaan en kan de talg beter afvloeien. Tijdens de peelings wordt gebruikt gemaakt van fruitzuur, zoals glycolzuur.
    De werkzame stoffen dringen tijdens de peeling tot diep in je huid door en hebben een ontstekingsremmende werking. Ze zijn daarmee perfect om de verschillende vormen van acne te behandelen. Het bonuseffect is dat peelings je bovenste huidlaag verwijderen, waardoor rimpels verminderen en je huid weer strakker en gladder aanvoelt.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply