Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat nare gevoelens of klachten los
  Rate this post

  Wanneer je in balans bent, zijn je lichaam en geest op elkaar ingesteld. Je zit lekker in je vel en er zijn geen klachten. Helaas is dit niet altijd zo. Je kunt te maken krijgen met een ziekte, blessure, allergie, of een emotioneel probleem hebben, bijvoorbeeld een ­depressie of (faal)angst. Met NEI-therapie is het mogelijk om de oorzaak te achterhalen en die te behandelen, zodat de balans hersteld wordt.

  In het onderbewuste liggen alle gebeurtenissen en onverwerkte emoties die we gedurende ons leven hebben meegemaakt opgeslagen. Door deze vergeten gebeurtenissen op te sporen, komen ze weer in ons bewustzijn. Dan krijgen we inzicht: we begrijpen hoe onze klachten zijn ontstaan en welke impact ze hebben gehad op ons gedrag. Door inzicht kan het genezingsproces beginnen! Als we onszelf begrijpen, kunnen we ontspannen. We kunnen nare gevoelens of klachten loslaten. De opgespoorde gebeurtenissen en de daarbij horende emoties worden verwerkt en krijgen een andere plaats. Door acceptatie ontstaat er rust en krijgen we weer zelfvertrouwen en energie!
  NEI (‘Neuro-Emotionele Integratie’) richt zich niet primair op het behandelen van symptomen, maar richt zich vooral op het stimuleren van het zelfhelende vermogen van de mens. De oorzaak van ziekte wordt gezien als een groep factoren die de gezonde balans in het lichaam verstoren. Deze factoren kunnen onder andere stress, te weinig rust of verkeerde voeding zijn. NEI gaat ervan uit dat stress en lichamelijke spanningsklachten voornamelijk veroorzaakt worden door onverwerkte ­emoties. De kracht van NEI is dat er via het lichaam contact gemaakt wordt met het onderbewuste.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply