Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat je newborn vastleggen op foto
  Rate this post

  Je zwangerschap is een leuke maar ook spannende periode. In die tijd denk je gedurende de dag regelmatig aan het kleine wondertje dat er in jouw buik groeit. Is het een hij of een zij? Hoe gaat ‘ie eruitzien. Groot, klein, dik, dun, blauwe ogen of misschien bruin of groen. Zodra je echt kennismaakt met de kleine spruit, krijg je dat speciale gevoel. De onvoor­waardelijke liefde voor het kleine en kwetsbare schepseltje; zo afhankelijk van jou.

  Binnen een paar weken na de geboorte is je baby al aan het veranderen. Het zachte lijfje, het gezichtje, de schattige handjes en voetjes. Hierover zijn alle moeders het eens.
  Time flies. En met de tijd ook de herinneringen. Het beeld van je newborn-baby vervaagt. Hoe waardevol is het om samen met je zoon of dochter door een album te bladeren en terug te kijken naar het prille begin. En herinneringen op te halen. Verhalen te vertellen. En te koesteren.

  Wat is newbornfotografie?
  In het eerste levensjaar, de periode waarin jouw kindje leert te zitten en te staan en misschien al te lopen, heb je het over een baby. Daarna praat je over ‘dreumes’ of ‘peuter’.
  Een newborn (‘boreling’ in het Nederlands) is een pas­geboren kindje, hooguit een paar weken oud.
  Het fotograferen van een newborn is het handigst zo’n 12-14 dagen na de uitgerekende datum. De baby is dan nog soepel en is nog vaak in een diepe slaap. Zo krijg je die speciale newborn-look.
  Na een paar weken maakt het prille plaats voor het eigen willetje van de baby. Doordat het kleintje vaker wakker is en minder meegaand, zijn bepaalde poses niet meer mogelijk. Dat wil niet zeggen dat er dan geen prachtige foto’s ­gemaakt kunnen worden. De foto’s krijgen dan gewoon een ander sfeertje.

  Wanneer regel je een fotoshoot?
  Een newbornfotoshoot kun je het beste al reserveren tijdens de zwangerschap, om teleurstelling te voorkomen. Er wordt dan uitgegaan van ongeveer 14 dagen na de uitgerekende datum. 2-3 dagen na de bevalling wordt de definitieve afspraak gemaakt.

  Opnames
  Een newbornfotoshoot duurt 2-3 uur, zodat je ondertussen ook tijd hebt om je kindje in alle rust te voeden. De opnames worden in de fotostudio gemaakt. Waarom? De temperatuur in de ruimte wordt flink omhoog­geschroefd, zodat je baby zich ook prettig voelt zonder of met weinig kleertjes. Bovendien zijn daar allerlei rekwisieten aanwezig, zoals mandjes, achtergronden, doeken en mutsjes, en kan ik dus gemakkelijker inspelen op jouw wensen.
  Ook kun je dan meteen kijken naar de producten zoals een Wall Art, album, image box of een gallery-canvas; stuk voor stuk prachtige items die de herinnering levendig houden.

  Bestelsessie
  Aan het eind van de opnames maken we een afspraak voor de bestelsessie. Deze vindt plaats ongeveer een week na de opnames. Samen met jouw partner kun je dan een keuze maken die helemaal bij jullie past.

  Aan alle ouders van de kindjes op de foto’s: heel erg ­bedankt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply