Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekker in je vel met een gezond gewicht
  Rate this post

  Sommige mensen doen er alles aan om van hun overgewicht af te komen. Ze Sonja Bakkeren wat af, tellen de hele dag door calorieën of ze sporten tot ze er bijna bij neervallen. En het resultaat is nihil of slechts tijdelijk. Dat komt doordat hun hormoonhuishouding uit balans is en met deze drastische maatregelen ook blijft. Maar het kan anders! Metabolic Balance® is de methode waarmee je blijvend gewicht verliest en dat meteen een cadeautje is voor je gezondheid. Hoe dat kan? Omdat de methode zich richt op een optimale hormoonbalans.

  Hormonen zijn signaalstoffen die ook de processen regelen die met je gewicht samenhangen. Denk aan je eetlust, stofwisseling, vetopslag en -verbranding. Dat verklaart waarom blijvend afvallen vaak zo moeilijk is en het bekende jojo-effect optreedt: het systeem hapert. Breng je dat weer terug in balans, dan ontstaat vanzelf een gezond gewicht dat je bovendien behoudt.

  Verstoorde hormonen bij overgewicht
  Het groeihormoon is een voorbeeld van een hormoon dat verstoord is bij mensen met overgewicht. Dit hormoon is verantwoordelijk voor zowel het afbreken van vet in je lichaam als de opbouw en het behoud van organen en spieren. Andere hormonen beïnvloeden het groeihormoon. Zo regelt insuline het niveau van je bloedsuiker en serotonine regelt onder de andere de behoefte aan eten.

  Wanneer het evenwicht tussen insuline en serotonine verstoord is, omdat je verkeerde dingen eet of veel stress hebt, maakt je lichaam te weinig groeihormoon aan. Het voedsel dat je eet, wordt daardoor omgezet in vet in plaats van in energie en je spiermassa neemt af. Als gevolg hiervan blijf je aankomen. Dit is een van de redenen waarom afvallen vaak niet lukt. Pas wanneer je hormoonstofwisseling in balans is, verlies je succesvol gewicht.

  Persoonlijk voedingsplan
  Het Metabolic Balance®-programma helpt en ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. De optimale voedingssamenstelling verschilt van persoon tot persoon. Ieder lichaam is tenslotte weer anders. Met dit programma zet je onder begeleiding je huidige voedingspatroon om naar een evenwichtig en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is je persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van 34 actuele bloedwaarden en je gezondheidsgegevens.

  Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend, gratis Metabolic Balance informatieconsult. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de consulten van Miranda Stobbelaar als orthomoleculair therapeut vanuit het aanvullende pakket.

  Specialist in vrouwengezondheid
  Miranda Stobbelaar: ‘Als gezondheids- en orthomoleculair therapeut heb ik me gespecialiseerd in hormoongerelateerde klachten en vrouwengezondheid. Je kunt bij mij terecht met al je vragen, klachten en problemen die betrekking hebben op je gezondheid en vitaliteit.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply