fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Mindfulness laat je groeien

  Heb jij dat ook? Maakt iemand een opmerking tegen je, heb je al boos gereageerd voor je er erg in hebt. Achteraf had je het liever anders gedaan, want die boosheid voelt niet goed. Maar je kón gewoon niet anders. Zo ben ik nu eenmaal, denk je dan. 

  Soms zit een mens vast in gedragspatronen waar niemand blij van wordt. Toch kun je anders in het leven leren staan. Niet zo prikkelbaar en gehaast, maar wat kalmer en wijzer, wat liefdevoller. Leven vanuit die innerlijke behoefte die we allemaal hebben: om in harmonie met ­onszelf en anderen te zijn, en om gelukkig te zijn.

  Door negatieve ervaringen in ons leven hebben we onszelf aangeleerd om ons terug te trekken en te verdedigen. Daar worden we onvriendelijk, gesloten en eenzaam van. Mindfulness kan je helpen jezelf te ‘ont-wikkelen’. Je te ontdoen van allerlei automatische gedragspatronen die je beperken en inkapselen. En die je steeds in dezelfde valkuilen laten stappen. Door te oefenen om aandachtig aanwezig te zijn, leer je je gedachten en emoties opmerken. En dat vermogen geeft ruimte om op een nieuwe, bewuste manier om te gaan met wat er zoal op je pad komt.

  Of je nu jong bent of oud, ieder mens heeft de mogelijkheid om te groeien. Want, zoals zenmeester Suzuki het zo mooi samenvat: ‘You’re perfect just the way you are and there is still room for improvement’. Heb je interesse in mindfulness? In september start helder wezen weer nieuwe achtweekse trainingen. Kijk voor meer informatie op onze website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply