Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mindfulness: ook voor kinderen
  Rate this post

  Veel kinderen hebben het druk met school en huiswerk. Ze moeten presteren. Ook hebben ze het druk met sport en andere activiteiten. Slapeloosheid, stress en zelf een burn-out kunnen op de loer liggen. Veel kinderen hebben behoefte aan ontspanning, en mindfulness kan die bieden.

  Je wist waarschijnlijk al dat mindfulness een hulpmiddel is voor volwassenen om ontspannender te worden en op een betere manier om te gaan met tegenslagen. Maar mindfulness is ook prima geschikt voor kinderen!
  Door middel van mindfulnessoefeningen, die voor het grootste deel bestaan uit meditatie, krijgt je kind onder meer inzicht in de eigen gedachten en reacties.
  Een belangrijk aspect van mindfulness is dat je kind leert meer in het hier en nu te zijn. Dat het accepteert wat er is. Dit betekent niet dat je kind niks doet, maar meer dat je kind het erkent.
  De training leert kinderen ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf én anderen. Mindfulness is geschikt voor kinderen van 5 tot 18 jaar.
  Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die de dag beginnen met een aantal meditatieve oefeningen, geconcentreerder zijn, minder piekeren en meer rust ervaren gedurende de rest van de dag.
  Annemieke Merkelbach heeft de 2-jarige opleiding tot Mindfulness trainer afgerond aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en geeft sindsdien regelmatig MBSR stressreductie­trainingen in Ugchelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply