Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Moe van Lyme?
    Rate this post

    Al langere tijd klachten van vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, ‘watten’ in het hoofd, hoofdpijn, ­duizeligheid, vergeetachtigheid of algehele ­malaise… Het zou de ziekte van Lyme kunnen zijn.

    Lyme wordt veroorzaakt door verschillende stammen van de Borrelia bacterie. De bacterie behoort tot de zogenaamde ‘spirocheten’: bacteriën met een staart als een kurkentrekker. In Nederland wordt in regulier bloedonderzoek gekeken naar antistoffen van het lichaam tegen de bacterie of hersenvocht om te constateren of iemand besmet is met Lyme. Echter, de bacterie boort zich soms snel in een lichaamscel en dan maakt het lichaam geen antistoffen aan tegen de eigen cel. Zo kan het dus voorkomen dat er wél sprake is van Lyme, maar er geen antistoffen worden gevonden, en zelfs dat er geen rode kring te zien is op de huid. In ons omringende landen, bijvoorbeeld Duitsland, wordt wél in regulier onderzoek gekeken of de bacterie zelf in het bloed aanwezig is. Een duurder onderzoek, maar zeker zinvol!

    Als Lyme niet wordt aangepakt, kan het langzaam maar zeker chronische degeneratieve klachten veroorzaken, met blijvende schade voor het lichaam. Er zijn ook andere manieren om een Lymebesmetting aan te tonen, die door verschillende natuurgeneeskundige artsen en therapeuten wordt gebruikt. Regulier worden die methodes niet erkend, maar ja, wat moet je als je je zo beroerd voelt en er geen oorzaak gevonden wordt door de arts? Uiteindelijk is het resultaat het belangrijkste!

    Therapieplan op maat
    Vanwege positieve resultaten komen er steeds meer ­mensen bij de mesoloog terecht met chronische ­klachten, zoals van Lyme. Daarnaast wordt er gekeken of er misschien voedingsintoleranties zijn, andere belastingen (bacterieel, viraal, zware metalen en dergelijke) of wellicht tekorten van vitamines en mineralen. Ieder therapieplan wordt persoonlijk op maat gemaakt, omdat niet iedereen hetzelfde reageert, en zo wordt het beste resultaat in de ondersteuning van het zelfherstellend vermogen verkregen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply