Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help je huid de menopauze door
  Rate this post

  Als gevolg van de menopauze kan je huid er valer en slapper gaan uitzien en kun je wat vermoeider ogen. Je kunt je hierdoor onzekerder en minder prettig gaan voelen. Hier kun je iets aan doen!

  Tijdens de menopauze vermindert het oestrogeen in je huid en neemt het testosteron de overhand. De vermindering van oestrogeen gaat samen met een afname aan collageen, waardoor de dikte en de elasticiteit van je huid afnemen. Het gevolg: je huid ziet er slapper en ouder uit, en diepe rimpels zijn beter te zien. Ook wordt de doorbloeding van je huid minder, waardoor je celdeling langzamer wordt en je opperhuid dunner wordt. Het kan zijn dat je huid meer gaat lijden onder vochtverlies, waardoor je huid er droger uitziet. Daarnaast stimuleert testosteron de talgklieren om dikkere talg af te scheiden. Hierdoor kan je huid juist ook vetter worden en kun je in sommige gevallen zelfs acne krijgen.

  Wat kun je zelf doen?
  Helaas: je kan de gevolgen van de menopauze op je huid niet helemaal voorkomen, maar je kan wél een aantal dingen doen en laten om ze zoveel mogelijk te beperken.

  Maatwerk
  Samen met Sandra van beautysalon Sandra van Ooijen ga je op zoek naar welke combinatie van verzorgings­producten en behandeling jouw huid nodig heeft om weer te kunnen stralen. Goed om te weten: ook je man kan bij Sandra terecht voor een anti-ageingbehandeling en passende producten.

  1. Leef gezond en verantwoord
  Zorg dat je gezond eet en genoeg water drinkt, en probeer de inname van alcohol en geraffineerde suiker te beperken. Pas ook op met nicotine: door roken verslapt je huid en krijg je sneller rimpels. Daarnaast is het verstandig om voor voldoende lichaamsbeweging en genoeg slaap te zorgen, en om stress te vermijden.

  2. Voorzichtig met zonlicht
  Hoe fijn de UV-stralen van de zon en de zonnebank op je huid ook zijn, ze kunnen veel schade toebrengen aan je huid. Zorg daarom dat je jezelf goed insmeert wanneer je gaat zonnen.

  3. Reinig & verzorg je huid
  Het is belangrijk om verzorgende producten te gebruiken die tegemoetkomen aan de eisen die je huid stelt. Effectieve verzorgingsproducten bevatten retinol en natuurlijke fyto-hormonen. Hiermee verminderen lijntjes en rimpeltjes aanzienlijk en wordt de functie van oestrogeen overgenomen, waardoor je huid strakker wordt. Verder kunnen anti-ageingbehandelingen bijdragen aan het celvernieuwingsproces, waardoor je verslapte en verouderde huid haar volume en jonge uitstraling weer terugkrijgt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply