Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Negen maanden lang genieten
    Rate this post

    Het is zo’n bijzonder moment wanneer je dat plusje op die zwangerschapstest ziet. Onwerkelijk, bijna. Groeit er dan echt een baby’tje in je buik, bijna ongemerkt? Je legt je hand op je buik en bent meteen nieuwsgierig. Wanneer zal je het kindje voor het eerst voelen?

    Maar voor je het weet hoef je niet meer nieuwsgierig te zijn naar wat je gaat voelen. De lichamelijke effecten hebben zich ten volle aangediend. Je bent misselijk, hebt last van bandenpijn en je voelt je lichaam veranderen. Dat maakt een zwangerschap soms ook best zwaar.

    Oorzaken zwangerschapsklachten
    Waar komen die zwangerschapsklachten toch vandaan? Om plaats te maken voor de baby, worden je organen van hun plaats geduwd. Je kunt hierdoor in het begin misselijk zijn en vaker moeten plassen. Daarnaast neemt de hoeveelheid bloed in je lichaam toe waardoor je hartkloppingen en duizeligheid kunt ervaren. In feite staat je hormoonhuishouding volledig op zijn kop. En deze zwangerschapshormonen hebben een grote invloed op hoe je je voelt!

    Invloed van hormonen
    Zo vertragen de hormonen de darmen, waardoor je last kunt krijgen van obstipatie. Ook doen de hormonen de bindweefsels verweken die het bekken stevig bij elkaar houden. Dat resulteert in rugpijn en last van het bekken. Maar ook klachten als vermoeidheid, rusteloze benen en emotionele instabiliteit kun je wijten aan die hormonen.

    Het beste voor je kind
    Hoe jammer is het dat je je tijdens één van de meest bijzondere periodes uit je leven je soms zo ellendig voelt. Een zwangerschap is eigenlijk iets heel erg moois en je wilt graag kunnen genieten van het nieuwe leven dat in je buik groeit. Natuurlijk wil je het beste voor je kind en grijp je niet snel naar medicijnen om je klachten te verlichten. In zo’n geval kan acupunctuur een fijne ondersteuning vormen.

    Rol van acupunctuur
    Zo werkt acupunctuur goed tegen vermoeidheid. Het zorgt ervoor dat de inwendige organen optimaal functioneren en je meer energie overhoudt. Daarnaast is acupunctuur zeer effectief bij het verminderen van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap en kunnen rugpijn, ribpijn, ischias en symfysis pubispijn aanzienlijk worden verminderd. De behandeling zorgt ervoor dat de circulatie naar het pijngebied wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden afgevoerd, zwellingen verminderen en de spieren ontspannen. Acupunctuur beïnvloedt ook het zenuwstelsel en helpt de pijnrespons te verminderen.

    Emotioneel in balans
    Wanneer je zwanger bent, kan het zijn dat je gespannen bent en piekert. Je wil het graag zo goed mogelijk doen. Maar stress kan de hormoonhuishouding ontregelen. Kortdurende stress is geen probleem, langdurig onder hoge stress staan kan het immuunsysteem van de moeder verzwakken. Dat kan de baby in gevaar brengen. Acupunctuur kan ook worden ingezet om dit soort stress- en angstgevoelens te verminderen. Zo helpt het bij het loslaten van stress los en om het immuunsysteem te versterken. Op die manier hebben zowel moeder als kind er baat bij!

    De visie van Steven Lai
    ‘Lichaam en geest staan niet los van elkaar, maar zijn aan elkaar gekoppeld. Daardoor reageren beide delen wanneer je weerstand uit balans is. Met behulp van acupunctuur kan de balans hersteld worden. Ik heb al meerdere keren gehoord van cliënten met stressklachten dat ze na behandeling met acupunctuur meer ontspannen zijn en meer energie hadden gekregen. Acupunctuur werkt bovendien ook goed om het geheugen een positieve prikkel te geven. Je kunt er scherper door worden en daardoor betere prestaties leveren.’

    Acupunctuur werkt ook goed bij onder andere:
    – verkoudheid
    – allergieën
    – overgangsklachten
    – slapeloosheid
    – blessures en pijnklachten
    – vermoeidheid
    – verminderde weerstand
    – hoge bloeddruk

    Fact check
    Bij acupunctuur (‘acus’ staat voor ‘naald’, ‘punctum’ staat voor ‘prik’) worden dunne naalden op specifieke punten in het lichaam geplaatst. De acupuncturist kan daarmee energieën afremmen of juist stimuleren. De acupunctuurpunten liggen op banen, meridianen genoemd, die samen een energienetwerk vormen. Met acupunctuur kunnen tal van lichamelijke en geestelijke klachten behandeld worden, waaronder rug- en nekpijn, slaapproblemen, menstruatieproblemen, rookverslaving, depressie, hooikoorts en vermoeidheid.

    Wist je dat?
    Het lichaam telt ongeveer 350 acupunctuurpunten. Via deze punten kan toegang worden verkregen tot de meridianen. Door de juiste combinatie van punten te vinden kan de energiestroom in balans worden gebracht.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply