Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
1/4 - (1 stemmen)
 • Nieuwe app helpt bij problematiek rondom PMS
  1/4 - (1 stemmen)

  Meer dan 25% van alle vruchtbare vrouwen heeft het, en toch wordt er nauwelijks over gesproken: het Premenstrueel Syndroom (PMS). Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

  Care for Women, de grootste organisatie op het gebied van vrouwengezondheid, heeft de PMS-app ontwikkeld; een nieuwe app die vrouwen vertelt of ze PMS hebben, wat de klachten zijn en wat ze hieraan kunnen doen. Goed nieuws, vindt ook Care for Women specialiste Jolijn Kamphuis. Zij ziet in haar Care for Women praktijk op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee dagelijks de gevolgen van PMS en is blij dat deze applicatie ondersteuning kan bieden bij de behandeling van PMS. De app is per 1 januari 2018 gratis verkrijgbaar in de Google Playstore en de Appstore.
  Ondraaglijke migraine, hevige buikkrampen, pijn in de onderrug en daardoor dagenlang op bed liggen: het zijn slechts enkele voorbeelden van de inmiddels 150 bekende klachten die bij PMS kunnen horen. Veel vrouwen praten er niet over en weten niet dat er iets aan de klachten te doen is. De impact van PMS op het leven van een vrouw is namelijk enorm. Een eenvoudige rekensom laat een dramatisch resultaat zien: als een vrouw vanaf de puberteit tot aan de overgang iedere maand een week lang last heeft van klachten door PMS, leeft ze in totaal zo’n 3000 dagen lang met PMS-klachten. De PMS app moet vrouwen helpen bij het herkennen van de klachten en het vinden van oplossingen.

  Het belangrijkste onderdeel van de app is de PMS-test: de test die vrouwen vertelt of ze wel of geen PMS hebben.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply