Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Nooit gedacht dat ik ooit zou scheiden’
  Rate this post

  ‘En nu? Het hoge woord is eruit. We gaan scheiden. Maar wat moeten we nu doen? En hoe gaat dat straks met de kinderen? Hoe kunnen we ze dit verdriet aandoen? Ze zijn nog zo kwetsbaar. Waar ga ik straks wonen en heb ik dan wel genoeg geld om rond te komen? Krijg ik partneralimentatie? Ik verdien wel wat, maar hij meer dan ik. En hoe zien mijn weekenden eruit? Kan ik dan nog wel naar de sportvelden gaan op zaterdag? De kinderen moeten natuurlijk ook wel naar hun vader, hoe zal dat dan gaan? Nooit gedacht dat het mij ook zou over­komen. Nooit gedacht dat ík ooit zou scheiden.’

  Als eenmaal is besloten te gaan scheiden, komen er veel zaken op je af; vragen over de kinderen, financiën en gezamenlijke bezittingen. Erkend scheidingsmediator Jeanne Mulder van JM Mediation ziet het veel in haar praktijk. ‘Als je relatie stukloopt en de beslissing is genomen om te gaan scheiden, heb je zoveel vragen. Het is een erg onzekere tijd. Naast de praktische vragen die er zijn, is het ook een emotionele periode waarin verdriet, boosheid, toch-nog-houden-van en angst elkaar in rap tempo afwisselen. Juist in deze tijd heb je iemand nodig die jullie kan begeleiden.’

  Orde in de chaos
  Mediation kan helpen. Samen met een onafhankelijke mediator wordt er in kaart gebracht wat er moet gebeuren, om orde in de chaos te scheppen en zo snel mogelijk antwoorden te krijgen. Zo krijgen jullie inzicht in de verschillende mogelijkheden. Wie blijft er in de woning? Hoe ziet de toekomst er – ook op financieel gebied – uit?

  De kinderen
  Voor kinderen is een scheiding erg ingrijpend. Het is een situatie die je ze het liefst had willen besparen. Om ervoor te zorgen dat het voor jullie kind(eren) zo goed mogelijk geregeld wordt, is het belangrijk om afspraken met elkaar te maken. Deze afspraken, over bijvoorbeeld de omgangsregeling, (school)vakanties, feestdagen, kinderalimen­tatie en de opvoeding, worden gebundeld in een wettelijk verplicht ouderschapsplan. Dit plan zorgt ervoor dat alles voor de kinderen goed geregeld is.

  Kosten
  De kosten voor mediation worden doorgaans gelijk verdeeld. Mocht je weinig financiële middelen hebben, dan kun je aanspraak maken op gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit kan alleen worden aangevraagd door een erkend scheidingsmediator. Je betaalt dan alleen een eenmalige eigen bijdrage; de overige kosten worden voor jou vergoed. Wil je weten of jij hiervoor in aanmerking komt? Ga dan naar www.rvr.org.

  Ga je scheiden en heb je hulp nodig? Bel voor een vrijblijvend intakegesprek. Kijk voor meer informatie op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply