Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ooit was ik diegene die te dik was’
  Rate this post

  December 2016. Het is zover: het is weer kerst! Iedereen kleedt zich leuk aan en ziet er op z’n best uit! En ik dan? En ik? Welk jurkje of rokje zal ik dit jaar aandoen? Zal ik een poging doen om er toch wat slanker uit te zien dan ik ben? Overal zie je m’n buik in. Ieder kledingstuk dat me voorheen goed stond, is te krap. Ik moet een groot en fladderig jurkje kopen. Zo valt mijn buik immers het minst op!

  Ik heb de kerst overleefd en heb weer flink gegeten. Tijd voor oud en nieuw! ‘Wat zullen we eens aantrekken?’ Ik was overal te dik voor. Dit was de druppel. Via via kwam ik bij Fonny. Na ons eerste gesprek was ik overtuigd: zij kon mij helpen weer een stuk lekkerder in m’n vel te zitten en daarbij weer een stuk gelukkiger te worden met mezelf. Het eerste weegmoment was verschrikkelijk, maar het motiveerde. Ik ging ervoor, wat iedereen er om me heen ook maar van mocht vinden.

  Nu, 4 jaar later, ben ik nog steeds op gewicht en heb ik nog steeds 5 kledingmaten minder. Ik ben sinds het veranderen van mijn leefstijl eigenlijk altijd bezig geweest met mijn eten. De ene dag gaat gemakkelijker dan de andere dag, maar ik heb geleerd hoe ik in balans kan blijven.
  Je omgeving denkt dat je klaar bent, dus dat je weer compleet in je oude gewoontes kan terugvallen. ‘Knap hoor dat je het volhoudt, maar kun je nu niet weer eens een taartje eten?’ ‘Je bent wel saai geworden hoor… Doe nou eens dat wijntje mee!’ Dus ik maak keuzes. Soms iets extra’s en dan weer terug naar mijn gezonde basis. Zo hou ik een mooie balans voor mezelf.

  En dan heb je je doel bereikt. Je blijft slank, je hongergevoel is weg. En nu dan? Ik heb gemerkt dat het nodig is om mezelf te blijven motiveren en me eraan te herinneren waarom ik het toen heb gedaan. Waarom ben ik zoveel afgevallen? Waarom hield ik het toen vol? Wat was mijn drijfveer? Kortom: wat maakte toen dat ik het zinvol vond? Om dat voor ogen te houden, wip ik af en toe binnen bij Fonny.

  Ga voor jezelf; het is jouw leven! Je omgeving heeft er altijd wel iets over te zeggen: ‘Je bent te dik’, ‘Je bent te dun’, ‘Sla je niet door?’ Kies echt voor jezelf. Het is best eng. Ooit was ik diegene die te dik was, en nu ben ik een sprankelend middelpunt! Dit heeft tijd nodig; niet alleen voor jou maar ook voor je omgeving. Laat jezelf op je mooist zien en dat is wanneer je jezelf het best voelt!

  Merel

  Nieuwe naam voor beproefd recept
  Fonny Freek: ‘Zoals je misschien wel weet, is Cambridge Weight Plan veranderd naar The 1:1 Diet. Ook ons vertrouwde Stappenplan is in een nieuw jasje gestoken, zowel van binnen als van buiten. Dat betekent dat het Stappenplan nóg meer op jouw wensen is afgestemd! Wil je meer weten? Ik kan je er alles over vertellen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply