Rate this post
 • Ik overwon anorexia & boulimia
  Rate this post

  Het liefst loopt ze in haar sportkleding: een work-out legging en een sportief topje. ‘Maar toch vond ik de outfits die tijdens ik de fashionshoot droeg ook cool’, straalt Kasia Rain. ‘Ik voelde me er heel comfortabel in.’

  ‘Meestal doe ik fitness shoots, maar het was ook leuk om mijn vrouwelijke kant eens wat meer uit te lichten. Natuurlijk is het belangrijk dat je er goed uitziet, when you look good, you feel good nietwaar? Het geeft je zelfvertrouwen, maar je moet er niet in doorslaan. Je moet goed voor je lichaam zorgen. Beauty is niet alleen iets voor je buitenkant, maar komt vooral van binnenuit. Je lichaam werkt zo hard voor jou en daarom moet jij ook goed voor je lichaam zorgen. Met goede voeding en voldoende beweging. Dan ga je vanzelf stralen, het zorgt voor een natuurlijke schoonheid. Ik ga dan ook gerust zonder make-up naar buiten, of gekleed in mijn sportkleding, als je er maar lekker verzorgd bijloopt. Ik zeg nooit ‘nooit’, maar ik zou niet snel beslissen om iets in mijn lichaam te laten spuiten of te implanteren wat er niet in hoort. Graceful ouder worden heeft toch ook iets moois? En rimpels horen daar gewoon bij. Eigenlijk wil ik ooit, als mijn tijd gekomen is, gewoon weggaan zoals ik ben gekomen. Puur, zonder fillers en implantaten.’

  Onzeker
  De 31-jarige fitness- en lifestylecoach was niet altijd zo vol zelfvertrouwen over haar lichaam en uiterlijk. Tijdens haar jeugd, die ze doorbracht in Polen, leed ze aan anorexia en boulimia. ‘Ik voelde me nooit goed genoeg. Ik was altijd op zoek naar mezelf. Zoals veel jonge meisjes begon ik met lijnen en ik kwam erachter dat ik dat goed kon. Ik had controle! Het werd echter obsessief waardoor ik die controle juist verloor. Toen ik me dat eenmaal realiseerde, heb ik gevochten om daaruit te komen. Ik heb altijd een sterke persoonlijkheid gehad en dat heeft me ook geholpen om mijn eetstoornissen te overwinnen. Ik ging aan yoga doen om mezelf weer terug te vinden en volgde allerlei cursussen en seminars over voeding. Dat heeft me uiteindelijk heel veel gebracht, ook toen bij mij een aantal jaren later de ziekte van Hashimoto, een schildklierziekte, werd geconstateerd. Doordat ik inmiddels zoveel had geleerd over voeding, hoefde ik geen hormonen te slikken om mijn schildklier goed te laten werken. Door clean te eten en de juiste natuurlijke supplementen in te nemen, voel ik me gezond en goed. Met mijn kennis help ik ook andere mensen met deze ziekte. Het is gewoon zo mooi om mijn ervaringen hierover met andere mensen te delen’, klinkt het gepassioneerd.

  Passie
  Die passie is dan ook iets wat haar drijft. Haar ogen sprankelen als ze verder vertelt: ‘Door om te schakelen naar een gezondere leefstijl, ben ik een ander mens geworden. Ik groeide op met snackfood en snoep, mijn eetstoornissen beschadigden mijn lichaam en door mijn schildklierziekte werd ik depressief. Maar door anders te gaan eten en leven voel ik me weer fit, gezond en energiek. Voeding en sporten doen zo ontzettend veel met je. Diep van binnen weet je best wat wel en niet goed voor je is. En als je goed luistert, hoor je ook wat je lichaam je vertelt. Het gaat om discipline en motivatie en je niet gek laten maken door allerlei hypes. Het is nooit goed om bepaalde voedingsmiddelen helemaal weg te laten. Je moet gevarieerd en uitgebalanceerd eten en zorgen dat je alles binnenkrijgt. Terug naar de basis en testen wat bij jouw lichaam werkt. Neem kleine stapjes, zoek balans en gun jezelf ook eens iets extra’s. Dat etentje met vrienden, dat glas wijn, die pizza of dat stuk chocola. Maar geniet er dan ook bewust van en pak de volgende dag gewoon je gezonde leefstijl weer op.’

  Delen
  Haar ervaringen en passie over voeding en bewegen wilde Kasia graag delen met anderen. Niet alleen in contacten met haar cliënten en op evenementen, maar ook voor een groter publiek. ‘Daarom schreef ik een kookboek: Healthy & Simple with Kasia Rain. Het is een beginnersguide met recepten die simpel zijn, niet veel tijd kosten, geen ‘vreemde’ ingrediënten bevatten en niet duur zijn. Eenvoudige recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Het is het eerste deel van een serie. Ik ben nu bezig met een boek over sapjes en desserts. Maar daarnaast werk ik ook nog hard aan een nieuwe fitnessmethode die in 2017 wordt gelanceerd: FOGA, een mix van fitness en yoga, de perfecte work-out voor iedereen. Het is niet alleen goed voor je uiterlijk, maar ook voor je innerlijk. Die balans die ikzelf gevonden heb in mijn leven gun ik iedereen. En met mijn boeken en nieuwe fitnessmethode hoop ik daar een beetje aan bij te dragen.’

  www.kasiarainfitness.com
  www.instagram.com/kasiarainfitness

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply