Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pak het overgewicht van je kind aan
  Rate this post

  Overgewicht bij kinderen is een steeds groter wordend probleem. Kinderen die ermee te maken hebben, lopen niet alleen een grotere kans op diabetes en hart- en vaataandoeningen, maar worden ook vaak gepest en kunnen een negatief zelfbeeld hebben. Het is dus belangrijk om het overgewicht op tijd aan te pakken!

  COOLkids is een leefstijlprogramma van het Centrum Overgewicht en Obesitas Lemmer voor kinderen van 3 tot en met 16 jaar met overgewicht, en hun ouders. Ons uitgangspunt is om de kinderen en ouders bewust te maken van de relatie tussen voeding & beweging en overgewicht & gezondheid, en hen te begeleiden naar een gezondere leefstijl en gewicht.
  De grote kracht van het programma is de deskundige begeleiding van zowel een diëtist als een kinderfysio­therapeut en een kindertherapeut.
  Na aanmelding worden de ouders en kind uitgenodigd voor een intakegesprek. Per kind wordt gekeken welk onderdeel van het programma als eerste wordt gestart, afhankelijk van de oorzaak van het overgewicht.

  Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit:
  – individuele voorlichting en begeleiding door de diëtist (5 tot 10 keer)
  – psychische begeleiding bij de kindertherapeut, wanneer kinderen psychische klachten hebben door overgewicht, of andersom: als overgewicht het gevolg is van psychische klachten
  – 2 groepsvoorlichtingen voor de ouders over voeding, beweging en gedrag
  – bewegingslessen bij de kinderfysiotherapeut. 18 keer per jaar, bestaande uit 12 keer groepstraining (1 keer per week), 4 keer groepstraining (1 keer per 2 weken) en 2 keer conditietest
  Aan het einde van het COOLkids programma worden de kinderen op basis van interesse begeleid bij het uitkiezen van een sport in verenigingsverband.

  Het programma wordt uitgevoerd vanuit Gezondheidscentrum Lemsterpark, waar de verschillende deskundigen werkzaam zijn. De kosten zijn eenmalig € 45,-. Verdere vergoeding vindt plaats vanuit de zorgverzekering. Je kunt je kind aanmelden via e-mail: kindertherapie.debron@gmail.com. Inschrijven is het hele jaar mogelijk, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply