Rate this post
 • Populaire verlichting: dit zijn de lampentrends voor 2023
  Rate this post

  Verlichting speelt een hele belangrijke rol in het interieur. Of het nou gaat om de woonkamer of je thuiskantoor. De juiste lamp is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan de sfeer in de ruimte. Ben je benieuwd wat de laatste trends zijn op het gebied van verlichting? Hieronder staan de lampentrends van 2023 voor je op een rij. Van een karakteristieke vintage stijl tot een lamp waarbij duurzaamheid op nummer 1 staat.

  1. Hanglamp met uniek design
  Er wordt steeds vaker gekozen voor een hanglamp met een uniek design. Het is een echte blikvanger in huis! Het materiaalgebruik is origineel, het kleurgebruik nét even wat anders of de vormgeving zorgt voor een speels resultaat. Het is erg mooi om het boven je salontafel of eettafel te hangen. Maar met een bijzondere hanglamp fleur je ook de hal, keuken of je studeerkamer helemaal op. Hanglampen zijn zelfs te gebruiken als vervanging voor een standaard leeslamp op je nachtkastje.

  2. Vintage bollampen
  Lampen met een bolvormig ontwerp zijn erg populair in 2023. Het heeft een hele moderne en eigentijdse look. Het grappige is dat je dit soort bollampen vroeger ook al in veel trendy woningen zag terugkomen. Er zijn dus veel vintage lampen met een bolvormig design te koop. De vintage varianten hebben vaak nog meer karakter en unieke details. Als deze trend je aanspreekt, is het dus leuk om eerst eens te kijken naar het aanbod aan (tweedehands) vintage verlichting!

  3. Booglampen boven de tafel
  Qua sfeer past het goed bij de retro bollampen: de booglamp. Het is een vloerlamp met een lange standaard die als een grote boog over je eettafel hangt. De staande lamp is een origineel alternatief voor een standaard hanglamp.

  4. Strakke railverlichting
  Hou je meer van een minimalistische look? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van railverlichting. Hierbij monteer je een rail aan het plafond waarop je allemaal kleine lichtbronnen plaatst. Je kunt de positie en richting van de lamp helemaal naar wens aanpassen. De verlichting is dus super flexibel en functioneel.

  5. Duurzame verlichting
  Duurzaamheid is een grote trend in de interieurwereld. Je ziet daarom ook dat er op het gebied van verlichting meer aandacht wordt besteed aan een milieuvriendelijke productie, kwalitatieve materialen en energiezuinige lampen. Bij deze trend draait het dus niet om de uitstraling van de verlichting, maar om het duurzame karakter. Tweedehands verlichting aanschaffen is ook erg duurzaam, omdat je de items hiermee een tweede leven geeft.

  Welke lampentrend spreekt jou het meeste aan?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply