2.8/4 - (3 stemmen)
 • Samen bewegen in de buitenlucht!
  2.8/4 - (3 stemmen)

  Je voelt je opgebrand en leeg. Hoewel je hoofd er misschien helemaal niet naar staat, knap je flink op als je in beweging komt. Zeker nu het weer lekker weer is, het liefst in de buitenlucht. Maak kennis met het maatschappelijk verantwoorde programma ‘Move2­gather!’ waarin mens, dier en natuur samenkomen.

  Kamp je met de gevolgen van een burn-out of ben je overspannen, dan ben je gebaat bij beweging. Het liefst in de buitenlucht! Zo kun je weer mentaal en lichamelijk in je kracht komen te staan. Ook is het zo dat werken met dieren een positief effect heeft op je psyche. Al deze facetten worden gebundeld in het speciale bewegings­programma Move2gather/Farmcare. Dit is een maatschappelijk verantwoord project met als kernwaarden mens, dier en natuur. Dit alles vindt plaats binnen een agrarische context (vandaar de toevoeging ‘Farmcare’).

  Als je kind niet lekker in zijn vel zit…
  Wist je dat de natuur ook een positieve uitwerking heeft op kinderen die niet lekker in hun vel zitten? Bijvoorbeeld bij kinderen die worden gepest, of die een stoornis hebben binnen het spectrum van ADHD of autisme. Binnen Move2­gather/Farmcare krijgt je kind tools aangereikt om het opgroeien beter te kunnen doorlopen. Dat gebeurt door middel van ‘ervaringsleren’. In de verschillende activiteiten wordt de ‘knowhow’ van vakmensen ingezet en wordt de interventie van dieren (paarden, honden enzovoort) gebruikt om kinderen meer (zelf)vertrouwen te geven. Ook zijn ­creativiteit en beweging belangrijke componenten. Tijdens de activiteiten ligt de nadruk op de talenten van je kind, en niet op tekortkomingen. Doel is is om het zelfvertrouwen van kinderen te verbeteren. Zelfvertrouwen komt van pas tijdens het opgroeien, in het bijzonder tijdens de overstap van het basisonderwijs naar het middelbaar onderwijs en de start van hun loopbaan.

  Verschillende ondernemers
  Binnen het project is er veel contact met verschillende ondernemers, zoals (dieren)artsen, homeopaten, (kinder)coaches en begeleiders op het gebied van creativiteit en werken met de interventie van dieren. Ook wordt gebruikgemaakt van de inzichten van gastdocenten die aan beweging en creativiteit gerelateerde activiteiten verzorgen. Verder verzorgt de organisatie ‘Veerkracht’ danseducatie en zijn er coaches en professionals die je kunnen begeleiden bij de terugkeer in het arbeidsproces.

  Over de initiatiefneemster
  Initiatiefneemster is Martine du Floo. Zij heeft haar sporen verdiend in de wereld van sport, dans en beweging in Nederland en België, en is volledig gekwalificeerd voor het geven van vele uiteenlopende bewegingslessen, personal training en dans. In Leusden heeft ze 18 jaar een health/dance center geleid, waarin ze activiteiten organiseerde voor docent en consument in verschillende ­leeftijdsgroepen. Tevens begeleidt Martine Move2gather-projecten op basisscholen, waarin via gesprekken en beweging aandacht wordt gegeven aan maatschappelijke problemen onder de jeugd, zoals pesten en overgewicht.

  Oproep
  Initiatiefneemster Martine du Floo zoekt locaties en participanten in exploitatie en financiën. Voor exploitatie is het plan bij uitstek geschikt voor (gedeeltelijk) leegstaande agrarische objecten. Ook agrariërs die hun bedrijf een andere bestemming willen geven, maar er wel willen blijven wonen, kunnen hun locatie een uitstraling geven van een Move2gather/Farmcare plan.

  Na een 6-jarige HBO-opleiding tot klassiek homeopaat voor mens en dier heeft Martine du Floo een praktijk in Leusden geopend. Voor dieren verzorgt ze consulten op locatie. Ze adviseert diereneigenaren bij gedragsproblemen en gebruikt de interventie van dieren om mensen met burn-outproblematiek weer op de rit te helpen. Daarnaast heeft ze dans- en sportprojecten begeleid voor jongeren in Jeugddorp De Glind.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply