4/4 - (1 stemmen)
 • Schrijf over je ervaringen met plastische chirurgie!
  4/4 - (1 stemmen)

  Een plastische ingreep is niet zomaar iets, het is een levensveranderende ervaring voor zowel je uiterlijk en je innerlijk, of het nu gaat om een facelift of een buikwandcorrectie. Omdat het zo ingrijpend is kan het helpen om een dagboek bij te houden voor, tijdens en na de ingreep. Dit is interessant om terug te lezen, maar kan ook heel erg leerzaam zijn voor anderen om te lezen die ook plastische chirurgie overwegen.

  De voordelen van een dagboek

  Een dagboek bijhouden als je plastische chirurgie ondergaat kent vele voordelen. Het helpt je ten eerste met je gedachte op een rijtje zetten. Ook kan het opschrijven van je gedachten en gevoelens helpen bij het formuleren van vragen aan je chirurg. Bijvoorbeeld bij de eerste afspraak of tijdens consults die op een later moment plaatsvinden. Daarnaast biedt het schrijven je hoofd rust en helderheid wat overbodige stress kan wegnemen. Bovendien zorgt een dagboek waarin je je hele proces beschrijft voor een overzicht waar je later weer terug doorheen kan bladeren. Ook voor anderen die eenzelfde ingreep overwegen kan het erg behulpzaam zijn om jouw proces te lezen.

  Hoe begin ik met schrijven?

  Maar, hoe begin je dan? Wat schrijf je wel en niet op? Uiteindelijk bepaal je helemaal zelf wat jouw verhaal wordt. Het helpt vaak wel om steeds korte samenvattingen op te schrijven over de contactmomenten met je chirurg. Het kan ook handig zijn om te schrijven over de voorbereidingen die je moet nemen voor je ingreep plaatsvindt. Daarnaast is het schrijven over je gevoelens en piekermomenten ook belangrijk om een overzicht te krijgen van hoe je je daadwerkelijk voelt. Een goede tip is om op vaste momenten te gaan schrijven, zo blijf je je eraan houden. Bijvoorbeeld voor het slapengaan kan een goed moment zijn om rustig in slaap te vallen en te voorkomen dat je de hele nacht piekert over je ingreep.

  Kortom, schrijven over een plastische ingreep kan heel behulpzaam zijn, zowel voor grote of kleinere ingrepen zoals een neuscorrectie. Het wordt niet voor niets een ‘ingreep’ genoemd, een ‘ingreep’ op je uiterlijk maar dus zeker ook op je innerlijk. Het bijhouden van een dagboek zal je zeker weten helpen meer rust en overzicht te krijgen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply