Pijn in de knie(ën) na het hardlopen, bekkeninstabiliteit voor of na een bevalling, steeds door je enkel gaan, vroeger uit het klimrek gevallen, simpelweg van de stoep af glijden en klachten houden, iets voelen ‘knakken’ tijdens de yogaoefeningen, traplopen als een hindernis ervaren, je kindje niet goed kunnen oppakken door de pijn in je rug, te horen krijgen dat je ermee zult moeten leren leven, door je migraine niet naar de uitvoering van je kind kunnen, al vaker behandeling gezocht en gekregen maar alleen tijdelijke verlichting van je klachten gevonden enzovoort enzovoort… Allemaal redenen om naar een orthomanueel arts te gaan.
Een orthomanueel arts heeft zich, na zijn artsenopleiding, gespecialiseerd in de methode ‘orthomanuele geneeskunde’. Dat betekent dat hij bij uitstek geschikt en bevoegd is om bekken- en wervelscheefstanden (zelfs in de nek) te behandelen. En niet alleen wervels en het bekken kunnen een scheefstand aannemen, ook enkel-, knie-, elleboog- en schouderklachten hangen nauw samen met scheefstanden die eenvoudig gecorrigeerd kunnen worden.
Effectief
De orthomanuele geneeskunde bestaat sinds 1970 en is ontwikkeld door de Nederlandse arts Maria Sickesz. De methode heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als zeer effectief: gemiddeld ervaart men met 3 of 4 behandelingen grote verlichting van pijn (Erasmus Univ., 1990) en is men klachtenvrij. De arts geeft de voorkeur aan een zachte vorm van manuele behandeling waarbij het zogenaamde ‘kraken’ niet aan de orde is. Wij geloven in de harmonie en samenwerking van het hele lichaam, waarbij de losse onderdelen één geheel vormen.
Tijd- en kostenbesparend
Dankzij jarenlange ervaring, deskundigheid en kennis heeft de orthomanueel arts een erg lage behandelfrequentie. Dit betekent dat je niet langskomt als dat niet nodig is. Dit is kostenbesparend en scheelt je tijd. Gemiddeld zijn 3 of 4 behandelingen voldoende om zelfs de meest langdurige of vervelende klachten te verhelpen, mits deze gerelateerd zijn aan een of meerdere scheefstanden. De arts zal je daar na het eerste onderzoek al feedback over kunnen geven, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat je te wachten staat en de termijn waarbinnen dit gebeurt.
Reageer op dit artikel