Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Spelen zonder kaders
  Rate this post

  De eerste weken van het jaar klinkt ‘2017’ nog heel nieuw. Het voelt als een nieuw schriftje, waar je op de eerste bladzijde heel netjes en voorzichtig de eerste letters schrijft. Naarmate je verder komt in het schrift is dat goede voornemen al veel minder: je hebt haast, er moet even wat bijgeschreven worden in de kantlijn of je vindt een tekst niet goed en krast die door. Er ligt een jaar van 365 dagen voor ons, waar we zelf richting kunnen bepalen, bijvoorbeeld met goede voornemens.

  Sinds twee jaar ben ik ondernemer en ervaar het als een enorme vrijheid dat ik zelf mijn richting kan bepalen. Toen ik jonger was, liet ik mij leven. Door mijn werkgever, die bepaalde aan welke eisen ik moest voldoen (en waar ik graag aan voldeed in de hoop waardering te krijgen), door mijn omgeving, die mij nodig had. Maar nog wel het meest door allerlei aannames in mezelf, waar ik dacht aan te moeten voldoen.

  Gelukkig is dat nu anders. Maar dat is wel een geleidelijk proces geweest. Op een gegeven moment heb ik schilderles genomen. De leraar, Wim van Veelen, heeft mij geleerd om buiten de kaders te denken en vooral: te genieten. Ik heb langzaam weer leren spelen. Spelen is een belangrijk element in mijn leven geworden. Ik doe het nu dagelijks. Ik krijg een idee, ik probeer het uit en soms lukt het en soms niet. Maar daar leer je dan weer van. Zo kom je telkens een stapje verder.

  Toen ik vrij was van de opgelegde kaders, inclusief die kaders die ik mijzelf oplegde, kon ik werkelijk zijn wie ik in wezen ben. Mijn ware ‘ik’ kwam naar boven: ik bleek een ondernemer in hart en nieren te zijn. En iemand met een droom, waar anderen graag bij aansluiten. Ik leef en werk nu echt vanuit mijn hart.

  Regelmatig heb ik momenten waarop ik mezelf betrap dat ik iets doe of vind, omdat dat met de paplepel is ingegoten, maar wat eigenlijk niet van mij is. Gelukkig heeft 2017 weer een heel nieuw jaar, waar voor elke dag weer een nieuwe schone bladzijde in het schriftje zit met nieuwe kansen. Ik ben benieuwd waar jij je schrift mee gaat vullen volgend jaar!

  Sandra Barth
  Bewust Amersfoort

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply