Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Sporten zonder horten
    Rate this post

    Eindelijk kun je je sportschoenen weer aantrekken en het trainen oppakken. Met de wind in je haren ren je over het sportveld. Je begint enthousiast, maar al na een half uur wordt de pret gedrukt. Het bekende riedeltje speelt zich af. Je maakt een misstap, je voet klapt dubbel en voelt je enkelband scheuren. Je bent nog maar net uit de ziekenboeg ontslagen, maar je mag de komende wedstrijden opnieuw op de bank plaatsnemen.

    Sporten vind je heerlijk, maar niet wanneer het voortdurend gepaard gaat met blessures. Zou het niet fijn zijn als je gewoon kon trainen, zonder dat je lichaam telkens tegenwerkt? Het is dan van belang om een manier te vinden waarop je je lichaam kunt ondersteunen en beschermen tegen vervelende sportkwaaltjes.

    Ontstaan van blessures
    Blessures ontstaan doorgaans door overbelasting van de spieren. Dat kan komen door bijvoorbeeld te sporten zonder een goede warming-up, te lang of te zwaar te trainen wanneer je spieren het niet gewend zijn, het te vaak herhalen van bewegingen zonder voldoende rustpauzes of door een verkeerde techniek. Wanneer je vervolgens weer te snel begint met sporten, zonder dat het lichaam optimaal is hersteld, loop je het risico dat de blessure blijft terugkeren. Terugkerende blessures kunnen ook duiden op overbelasting van een bepaald orgaan. Hoe goed het lichaam herstelt van een spierblessure, is namelijk afhankelijk van de conditie van het bijbehorende orgaan.

    In topconditie
    Wanneer je een sterker lichaam wilt dat beter bestand is tegen blessures, is cryotherapie zeker het overwegen waard. Deze vorm van koudetherapie versterkt namelijk de zelfgenezende werking van het lichaam, waardoor je sneller herstelt van wedstrijden en trainingen. Vivian van Hoof van Frozen Cryo ziet het gebruik van koudetherapie onder sporters populairder worden. ‘Cryotherapie maakt steeds vaker een vast onderdeel uit van het trainingsprogramma. Het wordt dan ook al jarenlang ingezet door topsporters, om het lichaam in topconditie te krijgen en houden. Maar ook bij niet-topsporters is het heel effectief gebleken.’

    Optimaal spierherstel
    Hoe een behandeling met cryotherapie daarbij kan helpen? Vivian legt uit: ‘Onder invloed van de koude temperaturen krijgen de spieren extra zuurstof en komen er ontstekingsremmende eiwitten in het bloed. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, terwijl de extra hormonen en enzymen die hierbij vrijkomen een helende werking hebben. Het samenspel hiervan bevordert het herstel van beschadigde spieren en weefsels. Wanneer je te maken hebt met een (terugkerende) blessure, kan cryotherapie bijdragen aan een spoedige revalidatie. Door de cryotherapiebehandeling regelmatig te herhalen, zal je lichaam steeds sterker worden.’

    Betere sportprestaties
    Daarnaast is een behandeling met cryotherapie ook geschikt om je optimaal voor te bereiden op een belangrijke wedstrijd. Het vermindert verzuring na een zware training, en ook zal je minder last hebben van zwellingen en ontstekingen. Als sporter ben je zo minder gevoelig voor blessures en loop je minder risico op spierpijn. Omdat je lichaam sneller en op een dieper niveau herstelt, ben je ook eerder klaar voor je volgende training of wedstrijd. Je lichaam kan meer aan, waardoor je intensiever kan trainen. En dat komt je sportprestaties weer ten goede. Of je nu wilt afrekenen met blessures of het beste uit jezelf wilt halen op sportgebied, cryotherapie brengt de bal weer aan het rollen!

    Gratis consult
    Tijdens een vrijblijvend consult stel je samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan wordt gebaseerd op jouw wensen, gezondheidstoestand en uiteraard het advies van de specialist.

    Over Frozen Cryo
    Als één van de weinige studio’s in Nederland kun je bij Frozen Cryo terecht voor cryotherapie. Deze vorm van koudetherapie werd al veel gebruikt door topsporters, maar is nu ook bereikbaar voor een groter publiek. Na drie minuten in de koudecabine is je bloed zeer zuurstofrijk: blessures herstellen sneller, pijn vermindert, je krijgt mentaal een boost en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat een gunstig effect heeft op je huid. Kortom: je voelt je gelijk een stuk energieker. Naast de cryotherapie geeft Frozen Cryo ook vitamine-infusen, die zowel je immuunsysteem als je lichaam een boost geven.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply